İl Genel Meclisi toplantılarının Perşembe günü gerçekleşen oturumunda Ankara'da bulunan Bolu Kültür Evi binasının amacına uygun olarak işletilmesi ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Komisyon raporlarına göre söz konusu binanın Bolu Kültür Evi olarak kalmasının uygun olduğu belirtildi.

Ankara Altındağ ilçesinde bulunan İl Özel İdaresine ait binanın amacına uygun olarak işletilmesi konusu daha önce Haziran ayı İl Genel Meclis toplantısında gündeme gelmiş ve konu incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilmişti. Ağustos Ayı meclis toplantısının Perşembe günü gerçekleşen oturumunda bu iki komisyondan gelen raporlar görüşüldü.

İl Özel İdaresine ait Ankara İli, Altındağ İlçesi, Çimentepe mahallesinde bulunan tapunun 263 ada, 1 parsel nosunda kayıtlı 108,00m2.'lik taşınmaz üzerinde bulunan 3 katlı Bolu Kültür Evi” binasının amacına uygun olarak işletilmesi ile ilgili meclise sunulan Plan ve Bütçe Komisyon raporunda binanın ileride daha uygun bir şekilde değerlendirilebileceği uygun görülürken, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporunda da binanın Bolu Kültür Evi olarak kalmasının uygun olacağı ifade edildi. İki raporda meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Kıbrısçık İlçesi Nadas köyü, Merkez ve Peçenek mahallelerine Q=0,5 lt./sn.lik Damlalık 1 (okutacak kayanın altı ) suyunun içme ve kullanma suyu olarak tahsisinin yapılması ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Söz konusu tahsisin yapılmasının uygun olduğu belirtilen rapor da meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Toplantıda son olarak, Göynük Dedeler Köyü Ali Ericek okulu ek binasının incelenmesi talebi oy birliği ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna, Bolu Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına 100 bin TL. ödenek aktarılması talebi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşecek oturumla sona erecek.