İl Genel Meclisi toplantılarına devam…

İl Genel Meclisi'nde Pazartesi günü başlayan Ağustos ayı toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda, 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında devam eden İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşen oturumunda 3 madde görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda ilk olarak İlimiz, Merkez İlçe, Sultanbey köyünün mevcut içme ve kullanma suyu olarak kullanılan Çatak memba 1,2 ve 3 Membaları için tahsis kararı alınması talebini görüşüldü. Bu talep meclis üyelerinin oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilirken, meclis üyeleri İl Özel İdaresi tarafından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bütçesinden alınan 14 EJ 829 plakalı aracın devrinin yapılmasına karar verdi. Toplantıda ayrıca, Mudurnu İlçesi, Ormanpınar köyü, Merkez (Poduraz) mahallesine, Q=0,2lt./sn. debilik Taşçak deresi kaynak suyunun içme ve kullanma suyu olarak tahsis edilmesi talebi incelenmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantı sonrası gündem dışı söz alan Yeniçağa İl Genel Meclis Üyesi Erhan Çiftçi, Haziran ayında meydana gelen ve bazı ilçelerde büyük zarara yol açan sel felaketi ile ilgili bir brifing sundu. 7-8 Haziran tarihlerinde meydana gelen selden en büyük hasarın Yeniçağa ilçesinin gördüğünü belirten Çiftçi, ilçede toplam 573 bin TL.'lik hasar olduğunu ifade ederek, maddi kaynak ihtiyacının İl Özel İdaresi tarafından giderilmesini istedi. Bunun üzerine konuşan İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer'de sel felaketinin yaralarının sarılması için sürdürülen çalışmaların devam ettiğini belirterek, İl Özel İdaresinin imkanları seferber edilerek bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini vurguladı.