Temmuz ayının tatil olduğu İl Genel Meclisi'nde Ağustos ayı toplantıları 04 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşecek toplantılarda hafta boyunca Bolu ve ilçeleri ile alakalı önemli konular ele alınacak.

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları Pazartesi günü başlıyor. Yaşar Yüceer Başkanlığında hafta boyunca sürecek toplantılarda önemli gündem maddeleri bulunuyor.

04 AĞUSTOS PAZARTESİ

Pazartesi günü başlayacak toplantıların ilk oturumunda İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğünün Memurlar bölümüne 1.350.000,00-TL., İşçiler bölümüne 400.000,00TL. ve Hizmet Alımı bölümüne 1.500.000,00 TL. olmak üzere toplam 3.250.000,00TL. ödeneğin ilgili hesaplara aktarılması talebi görüşülecek. Ardından Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Özel İdare İş Merkezinde 94/Z-04 nolu dükkanı, Bolu İl

Müftülüğüne tahsis edilmesi talebi ele alınacak. Toplantıda ayrıca İlimiz Mudurnu İlçesi, Örencik köyü , Sığırkıran mevkii, tapunun 1 pafta 21,22,23,24,25,26 ve 27 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan Tarımsal ve Hayvancılık Tesis Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onanması talebi, İlimiz Mudurnu İlçesi, Pelitözü köyü , Çatalçam mevkii, tapunun 9 pafta 55,556,557, 558, 559, 560, 561,562,563 ve 564 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan Tarımsal ve Hayvancılık Tesis Alanı amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onanması talebi görüşülüp karara bağlanacak.

05 AĞUSTOS SALI

Ağustos ayı toplantılarının Salı günü gerçekleşecek ikinci oturumunda da meclis üyeleri ilk olarak İlimiz, Merkez İlçe, Sultanbey köyünün mevcut içme ve kullanma suyu olarak kullanılan Çatak memba 1,2 ve 3 Membaları için Tahsis kararı alınması talebini görüşecek. Ardından İlimiz, Seben İlçesine yapılacak Elma Uygulama Bahçesi” projesi için ödenek talebine ilişkin konuyu görüşecek olan meclis üyeleri, İlimiz Mudurnu İlçesi, Ormanpınar köyü, Merkez (Poduraz) mahallesine, Q=0,2lt./sn. debilik Taşçak deresi kaynak suyunun içme ve kullanma suyu olarak tahsis edilmesi talebini karara bağlayacak.

06 AĞUSTOS ÇARŞAMBA

Toplantının Çarşamba günü gerçekleşecek oturumunda ise, Abant Gölü, Güneydoğu mevkii, Karlar Yunağı membaından akan Q=3.00lt./sn. debilik kaynak suyunun Q=0,05lt./sn.lik kısmını, Abant Göl Gazinosu kiralamış olup, kira süresi 18.10.2014 tarihinde sona erecektir. Abant Göl Gazinosu müsteciri Haray Turizm Tic. Paz. Ltd. Şti.'nin İl Özel İdaresine 09.06.2014 tarihli dilekçesi ile müracaat ederek söz konusu kaynak suyunun 10 yıl süre ile kiralanma talebi görüşülecek. İl Özel İdaresi tarafından Dörtdivan İlçesi Yalacık köyünde Mevlüt Yercel'e verilen tapu tahsis belgesinin kesin tapu verilmesi ve kendilerine tapu tahsis belgesi verilen başka şahıslar olup olmadığı, var ise bu tür çalışmaların bir an önce hak sahibi olan şahıslara devrinin yapılmasına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelecek raporun görüşülmesi ile toplantı sona erecek.

07 AĞUSTOS PERŞEMBE

Perşembe günü de ilk olarak Kıbrısçık İlçesi Nadas köyü, Merkez ve Peçenek mahallelerine Q=0,5 lt./sn.lik Damlalık 1 (okutacak kayanın altı ) suyunun içme ve kullanma suyu olarak tahsisinin yapılması ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporun görüşülmesi talebi ele alınacak. Bolu İl Özel İdaresine ait Ankara İli, Altındağ İlçesi, Çimentepe mahallesinde bulunan tapunun 263 ada, 1 parsel nosunda kayıtlı 108,00m2.'lik taşınmaz üzerinde bulunan 3 katlı Bolu Kültür Evi” binasının amacına uygun olarak işletilmesi ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelecek rapor görüşülüp karara bağlanacak.

Yine önemli konuların görüşülüp karara bağlanacağı Ağustos ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşecek oturumla sona erecek.