Abant – Taşkesti arasında meydana gelen çökmelerin kamuoyuna yansıması sonrası İl Genel Meclis Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Kamuoyunda sanki asfalt yapımı ile çökmeler meydana gelen yerlerde yetersiz çalışma yapılmış gibi algı oluşturulmasını şiddetle reddediyor, bu tür konularda uzman kişilerin konuşmasının daha doğru olacağının bilinmesini istiyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi, Abant-Taşkesti arası karayollarında meydana gelen çökmelerin kamuoyuna yanlı yansıtıldığını iddia etti. İl Genel Meclis Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı;

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bazı basın organlarında Bolu İl Özel İdaresi sorumluluğundaki Abant-Taşkesti yolunun kullanılamaz hale geldiği yönündeki haberler tamamen maksatlı ve yalan olup, konu ile ilgili açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

Abant-Taşkesti yolunda yıllarca asfalt yapılması arzu edilmiş ve bugüne kadar yapılmayıp 2014 yılında İl Özel İdaremiz tarafından alt yapı ve asfalt çalışması yapılarak, Taşkesti bölgesi halkının ve köylerimizin kangren haline gelen bu sorunu çözülmüş, insanlarımız rahat bir nefes almıştır.

Bilindiği üzere 2014-2015 kış mevsimi uzun ve ağır geçmiş olup, taban suyun ve yeraltı sularının yeterli düzeyin üzerine çıkması ile birlikte ilimizin birçok yol güzergahında heyelan ve çökmeler meydana gelmiştir. Bahse konu yol güzergahında da birkaç noktada arazi yapısının gevşek oluşu, heyelan ve yer altı sularından kaynaklanan göçmeler olmuştur. Bu durum İl Özel İdaremiz yetkililerince bilinmekte ve takip edilmekte olup, yol hiçbir şekilde kapalı olmayıp, hava şartlarının düzelmesiyle heyelan ve çökme meydana gelen noktalarda çalışmalara başlanmıştır.

Kamuoyunda sanki asfalt yapımı ile çökmeler meydana gelen yerlerde yetersiz çalışma yapılmış gibi algı oluşturulmasını şiddetle reddediyor, bu tür konularda uzman kişilerin konuşmasının daha doğru olacağının bilinmesini istiyoruz.

Vatandaşlarımızın, Hükümetimiz tarafından ilimize yapılan ciddi yatırımlarla, halkımızın kolaylığı için yapılan güzel çalışmalar görmezden gelinerek yapılan kamuoyunu yanıltıcı haberlere itibar etmemelerini arzu ediyoruz. Haber Merkezi