Mudurnu ile Abant Tabiat Parkı arasındaki bölgede 114 adet villa ve her villanın içerisinde 3'er adet dairenin yer alacağı lüks otelin İl Genel Meclisi engeline takıldığı iddia ediliyor.
İl Genel Meclisi'nin vereceği kararı geciktirmesi nedeniyle 50 milyon dolarlık yatırımın kaçmasından korkuluyor. Geçtiğimiz günlerde Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu'nun, Bolu'da yatırım yapmak isteyen girişimcilerin İl Genel Meclisi tarafından küstürüldüğü açıklaması sonrasında İl Genel Meclisi'nin üyeleri, Semercioğlu'na tepki göstermişlerdi.
Mudurnu'nun Taşkesti Beldesi'nde açılan lüks otelin ardından harekete geçen turizm yatırımcıları yakın bir bölgede ikinci lüks tesisi açmak için harekete geçti. Toplam 350 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçirilmesi planlanan Borvo Termal Resort projesi, Mudurnu ile Abant arasındaki Kilözü köyü mevkiinde Aben Grup imzası ile yapılacak. Devremülk olarak tasarlanan projede 114 adet villa ve her villanın içerisinde 3'er adet daire bulunacak. Borvo Termal Resort projesinin ilk etabı 150 dönüm alana sahip olurken, 2014 yılının Aralık ayında teslim edilecek olan projede devremülk satışları 14 gece 15 gün olarak yapılacak. Mudurnu ve Abant bölgesinin çehresini değiştirecek proje 5 yıldızlı otel konseptiyle tasarlandı. Evcil hayvan otelinin, golf sahasının ve binicilik alanlarının yer aldığı Borvo Termal Bolu projesinde devremülkün kullanım hakkı ömür boyu satın alan kişide olacak. Borvo Termal'de bulunan villaların içerisinde 4 ila 6 kişinin aynı anda kullanabileceği termal havuzlar yer alacak.
Mudurnu ile Abant Tabiat Parkı arasındaki bölgede 50 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştirmek isteyen Aben Grup, İl Genel Meclisi'nden çıkacak kararı bekliyor. İl Genel Meclisi'nin inşaat sezonunun kısa olması nedeniyle bir an önce çalışmalara başlayacak olan yatırımcıya verilecek onayı geciktirdiği iddia ediliyor.