1 Kasım seçimlerinin AKP'nin zaferiyle tamamlanmasının ardından, AKP il başkanlığına kimin getirileceği merak konusu oldu. 1 Kasım seçimlerinde Bolu'da kırılması zor bir rekora imza atan AKP teşkilatlarının başına getirilmesi muhtemel isim ise Nurettin Doğanay gibi gözüküyor.

AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım seçimlerinde Bolu il teşkilatı üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Gerede ve Dörtdivan'ın, Türkiye sıralamasında ilk ona girdiği tarihi seçimlerde, 30 gün önce kimsenin görevi Kabul etmediği bir dönemde görevi devralan İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay, AK Parti'nin Bolu'daki oylarını bir önceki seçime göre yaklaşık 25 bin arttırarak önemli bir başarıya imza attı.

AK Parti'nin Bolu'daki yükselişinin ardındaki en önemli faktörlerden biri de şüphesiz İl Başkan Vekili Nurettin Doğanay gibi gözüküyor. Milletvekili adaylığı için il başkanlığından istifa eden Yüksel Coşkunyürek'ten bayrağı devraldıktan hemen sonra teşkilatları harekete geçirecek toplantılar yapan AK Partili siyasetçi, kısa sürede küskünlerin gönlünü aldı. Partinin en üst kademesinden, görevli personellere kadar tüm teşkilatları motive ederek, parti içi birlik beraberliği en üst seviyeye çıkarttı.

14 yıllık siyasi yaşantısında seçim işleri başkanlığı, siyasi ve hukuki işler başkanlığı ve 1'i seçim dönemi olmak üzere 2 kez il başkan vekilliği ile AK Parti'nin Bolu'daki kilit isimleri arasında yer alan Doğanay, 7 Haziran'da hayal kırıklığı yaşayan AK Parti'yi yeniden ayağa kaldırarak, 1 Kasım seçimlerine damga vurdu.

REKOR OY ARTIŞINA İMZA ATTI

Doğanay başkanlığındaki AK Parti il teşkilatı, üçüncü sıra adayını çok az bir oyla meclise gönderemese de 7 Haziran'da alınan oylara yaklaşık 25 bin oy daha ekleyerek partisinin il genelindeki oy sayısını 117 bin 527'e çıkarttı. Aldığı yüzde 62,8 gibi rekor bir oy oranı ile AK Parti'nin Bolu siyaset tarihinde geçmesinde büyük pay sahibi oldu.

Doğanay, Türkiye genelinde aldığı oylar göz önünde bulundurulduğunda Gerede ilçesini 8'nci, Dörtdivan ilçesini ise 11'nci sıraya yerleştirdi. AK Parti'nin il genelinde oyların gözle görülür oranda arttığı 1 Kasım seçimlerinde, bir önceki seçimlerde yüzde 66 oy alınan Göynük ilçesinde de oy oranını yüzde 74'e çıkartarak bu ilçede de büyük bir başarıya imza attığı görüldü.

DOĞRU STRATEJİ- KUSURSUZ YÖNETİM

Tecrübesiyle doğru stratejiler üreterek kritik süreci kusursuz yürüten Doğanay, yaklaşık bir ay boyunca bizzat tüm saha çalışmalarına katıldı. Adaylarla birlikte Bolu'yu adım adım dolaşarak AK Parti'nin vaatlerini ve diğer siyasi partilerin yanlışlarını bire bir vatandaşa anlattı. Başarılı siyasetçi televizyon programlarına da katılarak, meselenin memleket meselesi olduğunu düşüncesini seçmenlere aşıladı. Haber Merkezi