Saadet Partisi(SP) tarafından Bolu'da, 9 ilin il başkanlarının ve yöneticilerinin katıldığı bölge eğitim toplantısı düzenlendi.

Bolu Ahmet,-Solmaz Baysal Öğretmen Evinde düzenlenen bölge toplantısına SP Genel Başkan Yardımcıları Mesut Dağ, Mehmet Karaman, Atik Ağdağ, İsmail Hakkı Akkiraz, Din-Bir Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, SP Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi, Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Çankırı İl Başkanı Ömer Uzun, Kastamonu İl Başkanı Yüksel Canpulat, Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya ve 9 ilin il yönetim kurulu üyeleri katıldı. Eğitim Toplantısının açılışında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Mili Görüş yoluna devam ederken, ırkçı emperyalizm boş durmamış ve Mili Görüşün kendi içinden bir takım insanları kendi yanına transfer ederek içeriden çökertme yoluna gittiğini söyledi.

“Gençlerimiz perişan hale gelmiştir”

Bunda kısmen de başarılı olduğunu ifade eden Akkiraz, Bu bozuk düzen, Milli Görüş gömleğini çıkaran bir kadro tarafından 13 yıldan beri idare edilmektedir. Bu 13 yıl içerisinde, bu hükümetin karnesine baktığınız zaman akıl, irfan ve basiret sahiplerinin gördüğü şey, büyük bir manevi tahribatla karşı karşıyayız. Ailelerimiz çökmüş. Gençlerimiz perişan hale gelmiştir” diye konuştu.

Akkiraz, bugün televizyonlarda yayınlanan haber bültenlerine bakıldığında, haberlerin büyük bölümünün, geçlerin yaptığı hırsızlık olayları ve madde bağımlılığı haberlerinden oluştuğunu belirtti.

Bu durumun büyük bir manevi tahribat olduğuna değinen Akkiraz, Boşanmalar artıyor evlenmeler azalıyor. Bizim büyük aile dediğimiz aile yapımız tahrip edilmiş. Bunun yerine batı modernitesinin bize dayattığı bir aileyi bize dayatmışlar. Talim ve terbiyemize baktığımız zaman üniversite gençliği de dahil olmak üzere 20 milyon gencimiz, öğütme makineleri olarak tarif edeceğimiz eğitim kurumlarında maalesef talim ve terbiye süreçlerinden değil, ifsat süreçlerinden geçirilerek, ırkçı emperyalizmin önünde yumuşak lokmalar haline dönüştürülmektedir. Üniversitelerimiz ve orta öğretim kurumlarımız adeta ifsat yuvası gibi faaliyet göstermekte. İşte gençlerimizin durumu ortada” dedi.

“Türkiye'de, tam bir tüketim çılgınlığı söz konusudur”

Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında da bir değerlendirme yapan Akkiraz, Türkiye'de faaliyet gösteren kurumlar borçlu hale getirildiğini dile getirerek, Kredi kartı ve ihtiyaç krediler üzerinden vatandaşımızın borcu bugün 300 milyar dolar seviyesine ulaştırılmış. Türkiye'de, tam bir tüketim çılgınlığı söz konusudur. Yabancı firmaların ürettiği markaları tüketen bir toplum haline getirilmişiz. Üretim neredeyse sıfırlanmış" ifadesini kullandı.

Konuşmasında, Türkiye'nin dış politika anlayışına da değinen Akkiraz, "Biz 13 yıllık iktidar döneminde ciddi manada manevi tahribatı, ekonomik yıkım ve dış politika faciası görüyoruz. Bunları örneklendirecek olursak. Papa'nın Türkiye'ye davet edilmesi. Bu dış politika faciası bakımından son günlerde yaşanan en ciddi olaylardan bir tanesidir" diye konuştu.

Akkiraz, Papa'nın, İslam düşmanlığı sıfatı ile başı çeken etkin gruplardan bir tanesini temsil ettiğini belirterek, "Papa, haçlıları temsil eden bir misyona sahiptir. Türkiye'nin bölünüp parçalanmasını ve Türkiye üzerinde İslam'ın hilalinin söndürülmesi için gece gündüz mesai sarf eden bir Papa'nın, Ebu Eyyüb el-Ensari hazretlerinin mefhum bulunduğu İstanbul merkezli İslam'ın Anadolu hakimiyetini ortadan kaldırmaya çalışan böyle bir papanın, muhafazakar demokrat kimliğe sahip, Müslümanlık şuuru konusunda sözlerinde kimseye söz bırakmayan bir siyasi kadro ve o kadroyu en yüksekte temsil eden, devlet yetkisi kullanan bir zat, cumhurbaşkanı tarafından davet edilmesi bu milletin ruh kökünü bilmemenin, bu ruh kökünden kopmuş olmanın en bariz örneklerindendir. Hiçbir zaman bu zihniyete sahip insanların bizi idare eden insanlar tarafından Türkiye'ye davet edilmesi milli görüş ruhuna uygun bir davranış değildir” şeklinde konuştu.

SP ve Mili Görüşçüler olarak bu tür davetlere her zaman karşı çıktıklarının altını çizen Akkiraz, "Bunda önceki Papa'nın gelmemesi için İstanbul'da milyonluk bir miting yaptık. Bugün de Mili Görüş camiası olarak, Papa'nın İslam düşmanlığı kimliği ile Türkiye'ye davet edilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz. Papa, gelmesin diyoruz. Cumhurbaşkanımızdan bu daveti geri çekmesini istiyoruz" dedi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da gerçekleşen Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Dahil Olmak Üzere Hassas Grupların Korunması” başlıklı seminere Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) temsilen katılacak olan milletvekillerinin Mili Görüş'ün yayın organı olan Mili Gazete tarafından ortaya çıkarıldığını kaydeden Akkiraz, şöyle konuştu:

“TBMM ve temsil ettiği mana, iyiliklerin hakim olması kötülüklerin ortadan kaldırılması esasına dayanan bir manadır. Bu manayı temsile eden milletvekilleri, temsil edilen bu mananın aksine hareket etmeleri düşünülemez. AB'nin, kendi ahlak anlayışı doğrultusunda Tiran'da gerçekleştirmiş olduğu ‘eşcinseller ve sapık ilişkilerini insan hakkı olarak değerlendiren sosyal grupların topluma yedirilmesi' toplantısında Türkiye'nin de temsiline dahil bir talep yazısı ulaşmış bu talep yazısı TBMM başkanı tarafından genel kurla indirilmiş. Genel kurulda bu ahlaksız toplantıyı TBMM adına temsil edecek vekiller oylarla tespit etmişler ve bu vekiller tam gitmek üzere hazırlık yaparken, Milli Görüşün önemli kuruluşlarından olan Mili Gazete bunu kamuoyu ile paylaşmış ve neticede AK parti ve MHP kontenjanından bu toplantıya katılması kararlaştırılmış insanlar bu toplumsal baskıyı göze alamadıklarından dolayı, bir milli görüş çalışmasından dolayı bu toplantıya iştirak edememişler. Ancak CHP'yi temsilen katılması kararlaştırılan milletvekili, bütün mukaddesatı, bütün mili ve manevi değerleri ayaklar altına alırcasına o toplantıya kendi cibilliyetlerine uygun olarak katılmışlardır.”

Akkiraz, Ermenek'te yaşanan maden kazası sonucunda, kaydettiği oğlunu yırtık ayakkabılarla toprağa veren bir babaya, devlet tarafından kara lastik gönderilmesini kınadıklarını ifade etti.

“Bizim devletimiz sosyal bir devlettir” diyen Akkiraz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ermenekli, kara lastikli bir insanın hikayesi, basına yansıyan yüz kızartıcı bir olay. Ermenek'te bir olay oldu. Bu olayda devletin kusuru büyüktür. Devlet ağlama duvarı değildir. Devlet milletin problemlerine çözüm getireme, milletin sıkıntılarına çare arama ve bulma yeridir. Neticede orada, kara lastikle dolaşan insan, sizin gözünüzün önünde idi. Yine onun ihtiyacını gidermek bakımından ona mukabil bir kara lastik gönderilmesi bu milleti bilmemek ve tanımamaktan başka bir şey değildir. Sosyal devlet kendi kurumları vasıtası ile vatandaşına kara lastik gönderen bir devlet değildir.”

Akkiraz, bakanların be devlet yetkililerinin maden kazası olduğu günden bu yana bölgede olduğuna işaret ederek, Devlet yetkisini kullanan insanlarınızla 20-30 günden beri oradasınız. Neden madende bulunan insanların ailelerinin asgariden ihtiyaçlarını giderecek bir yola gitmediniz. Onların gözyaşını dindirecek bir çare bulmadınız. Beyaz sarayı yapacak parayı buluyorsunuz. Ama 3-5 tane fakirin evini donatacak parayı neden bulamıyorsunuz. Bunun hesabını elbette milletimiz size soracaktır” dedi.