108 Orman Muhafaza memurunun katılımıyla 21-23 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen birinci grup eğitim seminerinin ardından, 111 Orman Muhafaza memurunun katılımıyla gerçekleşen ikinci grup Orman Muhafaza Memurları eğitim semineri Akçakoca Sky Tower Hotelde başladı.

11-13 Şubat 2015 tarihleri arasında 3 gün sürecek olan eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Orman suçlarının takibi, Halkla ilişkiler, ormanların yasadışı müdahalelerden korunması, Orman Muhafaza Memurlarının görev yönetmeliği ve uygulama esasları, Orman Muhafaza Memurluğu atama ve yer değiştirme yönetmeliği ve uygulamaları, Orman Muhafaza Memurlarının resmi kıyafetleri konularında kısa bilgilendirmelerde bulunup eğitim seminerine katılan Orman Muhafaza memurlarına meslek hayatları boyunca başarılar dileyerek eğitimin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Meslekteki yönetmelik, tüzük ve kanunlarla ilgili yeni bilgilerin paylaşılmasıyla Orman Muhafaza Memurlarının donanımlarının artırılmasının hedeflendiği eğitim seminerinin ikinci gününde Akçakoca Başsavcısı ile Sulh Ceza Hâkiminin de katılacağı orman suçlarına yönelik eğitici bilgilerin verileceğini ifade edildi. Orman koruma, yangın, ifade alma, suç zaptı düzenlenmesi ve el koyma gibi Koruma Şube Müdürlüğü konularını içeren eğitim semineri 13 Şubat 2015 Cuma günü yapılacak kapanış oturumunun ardından sona erecek. Haber Merkezi