Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi düzenlenen tören ile açıldı.Hastanenin yataklı servislerinin de yapılan tadilatın ardından 2 ay sonra hizmete girmesiyle Bolu tam teşekküllü bir hastaneye daha kavuşacak.

Düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu, Acil Servisin açılışının bir başlangıç olduğunu ifade ederek, "Sağlık sektöründe Bolu yeni bir kazanım sağladı. Bu hastanemiz 2005 yılından itibaren hizmet vermeye başlayan İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin açılmasıyla işlevselliğini azda olsa kaybetmişti. Bugün Acil Servis'in açılışını yapıyoruz ve yaklaşık 2 ay sonra yataklı servislerimizi de hizmete açacağız" dedi.

"ŞİMDİ TABİRİ YERİNDEYSE İNSANIN HASTA OLASI GELİYOR"

Sağlık hizmetlerinde çalışan personele teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "İnsan 15 yıl önce hasta olmaya korkuyordu. Şimdi tabiri yerindeyse insanın hasta olası geliyor. Bunun için sağlık hizmetlerinde çalışan herkesi kutluyorum. Bolu'nun geleceğinde de 100 dönümlük bir alana Kamu Hastanesi yapılacak. İlk Belediye Başkanı olduğumda en büyük şikayetçi hastalardı. Şimdi ise bunun tam tersini yaşıyoruz. İnşallah bu Acil Servis Bolu'ya şifalar dağıtır" dedi.

"BURASI BİZE RAHMETLİ İZZET BAYSAL'IN EMANETİ"

Acil Servisi açılan hastanenin Rahmetli İzzet Baysal'ın emaneti olan bir hastane olduğunu belirten Milletvekili Ali Ercoşkun, "Bugün bizim için mutlu bir gün, özel bir an. Burası bize rahmetli İzzet Baysal'ın emaneti olan bir hastane. Bunun bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İktidar partisini temsil eden bir Milletvekili olarak sağlık hizmetlerinden memnun olan bir halkın olması bizler için mutluluk verici bir durum. Bu başarı sağlık çalışanlarının fedakarca gayretleri ile olmuştur. Bu kapsamda tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer taraftan bu Acil Servisimizin açılışı hastanemiz için bir başlangıçtır. Sırada, bu hastaneyi tam teşekküllü olarak sadece Bolu'ya değil, bölgeye, ülkemize ve hatta dışarıdan gelen yabancılara hizmet etme noktasına getirmek istiyoruz" diye konuştu.

ARTIK DEVLETİN ÖNCELİĞİ VATANDAŞIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYOR"

İletişim çağında yaşanılan bir zamanda vatandaşların devletten beklentilerinin de değiştiği ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, artık devlet anlayışının vatandaşın isteği ve talebine uygun olarak verilmesinin devletin vazgeçilmez önceliği durumunda olduğunu söyleyerek, "Devlet dediğimiz zaman tabi ki vatandaşa hizmet sunan bir yapıyı anlıyoruz. Artık kamu hizmetlerinin vatandaşın isteğine, talebine uygun olarak verilmesi devletlerin vazgeçilmez önceliği durumunda. Bu temel hizmetlerin en önemlilerinden birisi de sağlık hizmetleri. Bugün sağlık hizmetini başarıyla yönetemeyen devletler vatandaşın gözünde de değerlerini yitiriyor, vatandaşların devletlerine olan güveni sarsılıyor. İşte, bu önemli kamu hizmetinin verilmesi için de devletimiz, hükümetimiz çok yoğun çaba sarf etmekte. Sevindirici olan şu ki geçmişte en çok şikayet alan hizmetlerden olan sağlık hizmetleri bugün vatandaşın gözünde en çok memnuniyet duyulan kamu hizmetlerinin biri haline gelmiştir. Tabi ki biz bunu bu kurumlarda fedakarca çalışan, vatandaşa güler yüzle hizmet etmeye çalışan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, bu sağlıklı yapılanmayı sağlayan değerli Sağlık Bakanlarımıza, Başbakanlarımıza borçluyuz. Bugün de Bolu'nun hafızasında unutulmaz yer etmiş çok değerli büyüğümüz Rahmetli İzzet Baysal'ın Bolu'ya hediye ettiği bu kurumun daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla tekrar aktif bir hale getirilmesi düşüncesiyle güzel bir çalışma yapıldı. İzzet Baysal Vakfımızın endişe duyduğu konulardan birisi bu kurumun etkin olarak vatandaşın hizmetinde kullanılmamasıydı. Bunu sağlama yönünde Acil Servisimizin tadilattan geçirilerek çevrede yaşayan vatandaşlarımıza ve Bolu Halkının hizmetine sunulması büyük bir önem taşıyor. Bu hizmetin, hastanedeki diğer servislerle beraber yapılması yönünde de çabalarımız sürüyor. Bu çalışmayı yapan, başta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olmak üzere tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetin Bolu Halkımıza ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarımıza çalışmalarında sağlık, afiyet ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekiler tarafından Acil Servisin açılışı yapıldı ve servis gezildi. Haber Merkezi