Türk siyasetinin son 50 yılına imzasını atan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel aramızdan ayrıldı. Demirel'i Bolu, İzzet Baysal'la birlikte olan kareleriyle hatırlayacak.

13 Mayıs'ta hastaneye kaldırılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in durumunun gece yarısından sonra ağırlaşmasının ardından yapılan tüm müdahaleler yanıtsız kaldı ve saat 02.05'te hayatını kaybetti. Türk siyasetinin son 50 yılında hep o vardı. Başbakan olarak, ana muhalefet partisi lideri olarak ve Cumhurbaşkanı olarak… Demirel unutulmaz icraatlarıyla, sözleriyle ve o fötr şapkasıyla hatırlanacak.

İzzet Baysal'a Eğitim ve Sağlığa yaptığı katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Demirel tarafından iki defa şükran plaketi verilmiş, gerek Milli Eğitim Bakanlığı ve gerekse Sağlık Bakanlığı bu çalışmalarından dolayı Sayın Baysal'ı ödüllendirmişlerdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Makamının Süleyman Demirel 1994 yılında başlattığı ‘Devlet Üstün Hizmet ve Övünç Madalyası' uygulamasının ilk versiyonunu Bolu'da gerçekleşmiş ve İzzet Baysal'a ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet ve Övünç Madalyası" vererek, Merhum İzzet Baysal'ı onurlandırması ve mutlu etmesiyle, tüm Bolu halkının takdir ve sevgisini kazanmıştı.

Demirel, 1999'da yine Bolu ve ülkede sosyal sorumluluk kapsamında kayda değer çalışmalara imza atan Bolu'nun önemli simalarından Sanayici Orhan Uçar'a ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Şükran Plaketi' vermişti. Cumhurbaşkanlığı süresince Bolu'yu 1994, 1998 ve 2002 yılında olmak üzere üç kez ziyaret eden merhum Demirel son ziyaretinde 2002 yılında İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf Başkan vekili Esin Avunduk'a Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) fahri doktoralarını takdim etmişti. Bolu'yu ziyaret ettiği dönemlerde AİBÜ Tıp Fakültesi temel atma töreni, İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hizmet binası açılışı, Canip Baysal Lisesi açılışı gibi birçok kurum ve kuruluşun açılışını gerçekleştirmişti. Demirel İzzet Baysal'a ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet ve Övünç Madalyası'nı 1994 yılında Bolu'da şimdi kapalı durumda olan Kardelen Sineması Salonunda takdim etmişti. Haber Merkezi