Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ‘Aile Sosyal Destek Programı' (ASDEP) projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Proje hakkında detaylı bilgiler veren Vali Zahteroğulları, ASDEP'in amacının ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmeti anında ve yerinde götürmek olduğunu belirtti.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ‘Aile Sosyal Destek Programı' (ASDEP) projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşteşarı görevini yürütürken Bakanlık olarak hazırlamış oldukları projeler hakkında bilgiler veren Vali Zahteroğulları, 2022 (Engelli, Yaşlı)Aylığından Evde Bakım Aylığına, Primi Devletçe Karşılananların Genel Sağlık Sigortası Primlerinden Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık yardımlarına, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara yapılan yardımlardan Sosyal Amaçlı Proje Desteklerine kadar yürütülen birçok çalışmayı detaylı olarak anlattı.
VALİ ZAHTEROĞULLARI ASDEP İLE İLGİLİ KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ
‘Aile Sosyal Destek Programı' (ASDEP) projesi hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Zahteroğulları, ASDEP'in amacının ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmeti anında ve yerinde götürmek olduğunu belirtti.
ASDEP'in vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan bir program olduğunu belirten Vali Zahteroğulları ‘Sosyal Hizmet Merkezleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yakın işbirliği ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonu esas olduğu ASDEP ile aile ve bireylerin sorunları bütüncül bir bakış açısıyla ele alınmaktadır.' dedi.
“İHTİYACI OLAN HER AİLEYE REHBERLİK VERİLECEK”
Sosyal hizmete ya da kamu hizmetine duyulan ihtiyacı tespit etmenin yeterli olmadığını, bu tespit sonucunda vatandaşlara çözümler üreterek bu süreçte onlara rehberlik hizmeti sunmak istediklerini vurgulayan Vali Zahteroğulları, "İhtiyacı olan her aileye rehberlik hizmeti verilecek. Yani bir kamu görevlisi o ailenin bütün bu süreçlerinde onlarla birlikte yürüyecek ve onlara rehberlik ve danışmanlık edecektir. ASDEP de sosyal çalışmacılar, psikologlar, psikolojik danışman ve rehberleri, meslek elemanları, eğitimciler ve meslek profesyonellerinin birlikte hizmet sunduğu adeta 'tüm uzmanların vakalarda birlikte hareket ettikleri', her meslek grubunun kendi alanında müdahale edebileceği bir altyapı oluşacaktır" dedi.
“ÖNEMLİ OLAN PROJELERİN SAHAYA YANSIMASIDIR”
Vali Zahteroğulları Sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin amaç olmaktan ziyade insanın hayatını kolaylaştıracak araçlar olması gerektiğini, insan odaklı pozitif yaklaşımlarda bulunulması gerektiğini vurgulayarak, sahada çalışacak personele yönelik olarak şunları söyledi: Biz ne kadar iyi projeler geliştirirsek geliştirelim, önemli olan bunların sahaya nasıl yansıdığı. Bu anlamda sizler bizim elimiz, kolumuz, dilimiz, yüreğimiz olacaksınız.”
“AİLELERE SOSYAL YARDIMIN HER DALI GÖTÜRÜLECEK”
Şiddetin, istismarın, ihmalin daha az olduğu bir aile ve toplum yapısı oluşturmayı amaçladıklarını, programla ulaşılan bireye ya da aileye sadece sosyal yardımı, sosyal hizmetin bir dalını götürmeyeceklerini anlatan Vali Zahteroğulları, ailelerin sorunlarını bütüncül bir yaklaşımla çözmeyi hedeflediklerini belirtti.
Vali Zahteroğulları ASDEP ile yerinde durum tespiti yapılan birey ve ailelerin, sosyal hizmet ve sosyal yardımın yanı sıra sağlık, eğitim ve istihdam başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerinin yapıldığını anlattı.
İSTİHDAM VE EĞİTİM ÖNCELİKLİ OLACAK”
İstihdam ve eğitimin öncelikli olacağını ifade eden Vali Zahteroğulları Gittiğiniz hanelerde çalışabilir olan mesleksiz veya vası