İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanî Yardım Vakfı kadınları yetimler, yardıma muhtaçlar ve mülteci ailelerine yardım eli uzatmak için kolları sıvadı. Düzenleyecekleri çeşitli organizasyonlarla ihtiyacı olanlara yardım edecek olan İHH Kadın Kolları üyeleri, ilk buluşmayı Atatürk Orman Parkı'nda bulunan BEHDER'de yaptı.
İHH Bolu Kadın Kolları üyeleri kolları sıvadı. Öncelikle yetimler, yardıma muhtaç olan aile ve çocuklar ile ülkelerindeki iç karışıklık ve muhalif güçlerin baskıları nedeniyle Türkiye'ye sığınarak Bolu'ya gelen mülteci ailelerin yardımlarına yetişmek için İHH Kadın Komisyonu üyeleri 50 üyesi ile birlikte BEHDER'de bir toplantı yaptı.
İHH Bolu kadın Kolları Başkanı Nilüfer Güngör toplantıların bundan sonra daha sık yapılacağını belirterek toplantıların amacının Bolu'da yaşamlarına devam eden 3 yüz aile ve yetimlere yardım eli uzatmak olduğunu söyledi.
İHH Kadın Kolları Yönetiminden Hacer Aşık ise Bolu İHH Kadınlar Komisyonu olarakilk etapta Bolu merkezdeki 30 yetim çocuğumuza yardım amaçlı toplandık. Bu nedenle bu kahvaltıyı düzenledik. Çıkış noktamız yetimler ama mülteci ailelerden de haberdarız. Onlara da elimizden geldiğince yardım yapmaya çalışacağız. Şuan kuruluş aşamasındayız. İlk etapta 50 üyemizle bir araya geldik. Yetimlerimiz bize ulaştığı zaman onlara elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Mülteci ailelerimize Bolu konukseverliğini göstermek adına öncelikle bir sevgi köprüsü oluşturmak istiyoruz elimizden geldiğince. Şuan için çıkış noktamız bu. Toplantılarımız rutin olarak devam edecek. Kermes ve yardımlarımızla bundan sonra sesimizi daha çok duyacaksınız” diye konuştu.