Suriye'deki yardıma muhtaç kişiler için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bolu Şubesi tarafından toplanan yiyecek ve giyeceklerden oluşan yardımlar TIR'la yola çıktı.
İHH'nın yardım TIR'ı Siteler Cami önünden Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı. Dualar eşliğinde gönderilen TIR'da yiyecek, giyecek ve kuru gıda gibi acil ihtiyaç malzemeleri yüklendi.
“İHH'YI HASIM GÖRENLER, İSRAİL'İN HISIMLARIDIR”
İHH Bolu Şubesi adına konuşan Ahmet Koçak, İHH'yı birilerinin hasım olarak gördüğünü belirterek bunların İsrail'in hısımları olduğunu söyledi. Koçak, 1995 yılında kurulan vakfımız 19 yıl boyunca dünyanın neresinde olursa olsun bütün mazlumların yanında olmuştur. Bugünde başta Suriye'de Mısır'da Arakan'da ve Afrika'nın birçok yerinde önce savaşlarla açlıkla mücadele eden mazlumların yanındadır. Son birkaç yıldır Suriye'de devam eden iç savaşın neticesinde 10 binlerce çocuk hayatını kaybetmiş ve yüz binlercesi hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu kardeşlerimizin yanında dün olduğu gibi bugün de İHH vardır. Bütün hayırsever Türkiye halkının ve şuan da dualarla yola çıkartacağımız bolu halkının yarımlarıyla bizler yetim bir peygamberin ümmeti olarak ümmetin yetimlerine bakmayı kendimize görev addettik. Birileri İHH'yı hasım olarak görmektedir. Herkes şunu bilsin ki, İHH'yı harım olarak görenler İsrail'in ve işbirlikçilerinin hısımlarıdır. Bizler bugün 15 günlük yapmış olduğumuz kampanya sonucunda Bolulu hayırseverlerin toplamış olduğu başta giyecekler yiyecek ve kuru gıda olmak üzere yardımlarımı az sonra dualarla yola çıkaracağız. Yardım büromuz açık kalacaktır. Yardımlarımız tekrar yola çıkacaktır. Çünkü bizden yardım bekleyen ümmetin yetimleri daha vardır” dedi.
Yardım TIR'ı okunan duaların ardından yola çıktı.