İnsan Hakları Derneği İstanbul Cezaevi Komisyonu üyeleri Bolu F Tipi Cezaevi önünde eylem yaptı. Bolu F tipi Cezaevi'nde içlerinde Salih Mirzabeyoğlu ve Abdulvahap Kavak gibi İBDA-C ve PKK terör örgütü mahkûmlarının da olduğu 36 hasta mahkûmun serbest bırakılmasını isteyen İHD üyeleri, mahkûmların tedavilerinin engellediğini iddia etti.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyon üyeleri cezaevlerinde kalan 642 hasta mahkûmun serbest bırakılmasını istedi. Bolu F Tipi Cezaevi'nde de içlerinde Salih Mirzabeyoğlu ve Abdulvahap Kavak gibi İBDA-C ve PKK terör örgütü mahkûmlarının da olduğu toplam 36 hasta mahkûmun salıverilmesi için Bolu'da eylem yapan üyeler, bu mahkûmların tedavilerinin engellendiğini iddia ettiler.
Eylem yapan mahkûm yakınlarının iddialarına karşın, terör örgütü PKK adına vergi toplayıp dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları kaydedilen sanık sıfatıyla mahkûm edilen Abdulvahap Kavak'ın AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalında Prof. Dr. Mehmet Yazıcı tarafından Türkiye'de sayılı, Bolu'da ise bir ilkin gerçekleştirilerek kalbine eriyen stent takıldığı haberleri Bolu basınında yer almıştı.
Hasta mahkûmların tedavilerinin yapılmadığını söyleyen dernek üyesi mahkûm yakınları, eylemlerinin ardından Sincan'da eylem yapmak üzere Bolu'dan ayrıldılar.