Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını boyunlarına idam ipi takarak cadde boyunca yürüyüş yaparak protesto etti.
Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezasına çarptırılması Bolu'da protesto edildi. Ak Bank önündeki meydanda toplanan Ak Parti İl Gençlik Kolları üyesi 100 kişi, ellerinde pankart ve boyunlarında idam ipi asılı beyaz kefeni sembol eden elbiseleriyle kararı protesto etti. Sırtlarına Türk bayrakları asan gençler, ellerindeki pankartlarla mesaj yolladı.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİAK Topluluğu'nun da destek verdiği eylemde konuşan ÜNİAK Topluluk Başkanı Burak Saygılı, "Darbe karşıtı olan, haksızlığa karşı direnen 525 kardeşimize idam cezası verilmesi Mısır cuntası, bunlara destek veren Batılı ülkeler ve Arap rejimleri için utanç vericidir. Sisi cuntasının atadığı yargıçlar insan aklı ve vicdanı ile dalga geçiyor. Bu komediye seyirci kalmak, arka çıkmak, bu cinayete suç ortağı olmak anlamına gelir. Biz, Ak Parti Gençlik Kolları olarak, bu zulüm karşısında susarak dilsiz şeytan olamayız. Biz, baltacıların yarım bıraktığı Rabia katliamını, yargıç kılıklı tetikçiler tarafından tamamlanmasına gözyumamayız" dedi.
Mısır'da yapılan haksızlığın tüm İslam alemine yapılmış bir haksızlık olduğunu dile getiren Saygılı, Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu bir dava meselesidir. Bu bir ümmet meselesidir. Bu darbeye karşı duruş meselesidir. Ama tüm bunlardan önce bu bir vicdan meselesidir” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından ellerinde pankart ve boyunlarında idam ipleri bulunan beyaz kıyafetli gençler Kent Meydanı'na kadar İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. Grupta yer alan bayanlar, sokaktaki vatandaşlara karanfil dağıttı. Grup protestonun ardından olaysız dağıldı.