Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Dağcılık ve Kaya Tırmanışı Topluluğu (İBUDAK) üyeleri, Dünya'nın zirvelerine ulaşabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Kaynaklar Kaya Tırmanışı Şenliğine katılan topluluk üyeleri, farklı zorluklardaki rotalarda antrenman yapma fırsatı yakaladılar. 22 üniversiteden 170 sporcunun katıldığı şenlikte İBUDAK üyeleri, Üniversitemizi başarıyla temsil ettiler. İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar köyünde düzenlenen şenlik, Türkiye'nin en uzun soluklu kaya tırmanışı festivali unvanını taşıyor. Amatör ve profesyonel dağcılar ile doğaseverleri bir araya getiren şenlik, rota çeşitliliği açısından sporcular için oldukça önemli bir bölge olma özelliğine sahip bulunuyor.
Şenliğin ardından topluluk üyeleri Çukurova Üniversitesinin düzenlediği yapay duvar tırmanışı yarışmasına katıldılar. 44 sporcunun kıran kırana mücadele ettiği yarışmada öğrencimiz Fatih Palabıyık ikinci olarak başarılı bir sonuç elde etti.