Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen Srebrenitsa Soykırımının yıldönümü nedeniyle düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Ata uçağıyla Avusturya'ya giden Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedilerinden biri olarak kabul edilen Srebrenitsa Soykırımının yıldönümü nedeniyle düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Ayrıca, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere; Avrupa Türk Demokratlar Birliği bünyesinde Viyana'ya giden Küpçü, oradan da Lyon'a geçti.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile beraber, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Viyana-Neustadt Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Fehmi Küpçü, ziyaret sonrasında verdiği bilgilerde, Srebrenitsa soykırımının 19'uncu yıldönümü dolayısıyla Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Türkiye'yi temsilen katıldıklarını dile getirdi.
TBMM Divan Katibi Fehmi Küpçü, Srebrenitsa soykırımını anmak, buradakilere başsağlığı dilemek, acılarını paylaşmak maksadıyla Srebrenitsa'ya geldiğini söyledi.
175 şehidin defin işleminin yapıldığını anlatan Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bosnalı annelerin, babaların, kardeşlerin acısı çok büyük. Srebrenitsa bir ibret üniversitesi gibi adeta. Zira, insanlık için gerekli tedbirler alınamazsa ne gibi kötü sonuçların ortaya çıkacağını göstermekte bizlere. Ömer kardeşim, Srebrenitsa hepimiz için ibretlerle doludur,” şeklinde konuştu.
Fehmi Küpçü, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la gittiği yurtdışından döndü.