Yeğeninin kanser tedavisi sırasında Bolu'da Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesinin hastane bahçesinde ablasına destek olan ve haberlere konu olan İbrahim Aşık'ın oğlu Ömer de lösemiye yakalandı. Oğlunun hastalığına üzülen, işsiz olduğu için ilaçlarını alamayan baba da psikolojik sıkıntılar başladı ve önceki gün İbrahim Aşık'a şizofreni teşhisi konuldu. Aşık, duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor.

26 Eylül 2013 tarihinde Karabük'ten tedavi için Bolu'ya getirilen 2 yaşındaki lösemi hastası kızın yakınlarının kalacak yerleri olmadığı için hastanenin bahçesinde konakladıkları haberini yapmış ailenin mağduriyetini dile getirmiştik. Küçük Medine'nin (Kılıç) tedavi süreci devam ederken Medine'nin kuzeni Ömer Aşık'a da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde akut lenfoblastik lösemi teşhisi konuldu.

Aile Kastamonu'da ikamet ettiği için yakın olduğu gerekçesi ile baba oğlunu tedavi ettirebilmek için Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Küçük Ömer'in tedavisi devam ederken baba İbrahim Aşık Kastamonu'da orman temizleme işinde çalışmaya devam etti. Çocuğun rahatsızlığı sebebi ile elinden bir şey gelmediği için psikolojik sıkıntılarda yaşayan baba İbrahim Aşık tedavi olmak için Kastamonu Araç Devlet Hastanesine başvurdu. Kastamonu Araç Devlet Hastanesinden Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastanesine sevk edilen Aşık'a burada şizofreni teşhisi konuldu.

Aynı zamanda engelli olan çaresiz baba İbrahim Aşık, maddi yetersizlik sebebi ile ilaçlarını alamadığını belirterek şunları söyledi; Oğluma da Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde nisan ayında lösemi teşhisi konuldu. İstanbul bize uzak olduğu için şuan tedavisi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor. Annesi Nurgül Aşık yanında. 2 gündür hastanede yatıyor oğlum. Kemoterapi tedavisine başlanacak. Kemoterapi ilacı çok pahalı olduğu için alamadım ve tedavisi başlamadı. Oğlumun bu durumuna üzüldükçe ben dert sahibi oldum. İşsiz olduğum için oğlumun ilaçlarını alamıyorum. Bu yüzden psikolojik sorunlarım başladı. Ayın 3'ünde Kastamonu Araç Hastanesinden Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastanesine sevk edildim. Burada bana şizofreni teşhisi konuldu. Doktorun yazdığı reçetedeki ilaçlarımı 60 lira muayene ücreti çıktığı için alamadım. Duyarlı vatandaşlara çocuğum için sesleniyorum. Bize yardım edin.”

Oğlunun bin 300 lira değerindeki kemoterapi ilacını alamadığı için tedavisini başlatamadığını belirten Aşık, Oğlum her 20 günde bir kemoterapi ilacını almalı. Benim bu ilacı almam mümkün değil. Bu duruma üzülmekten kendim de hastalık sahibi oldum. İlk çocuğum Polat Can'da zihinsel engelli. Onun da özel eğitim alması lazım ama okul sadece Kastamonu'da var. Oraya da gönderemiyoruz ” şeklinde konuştu.

Yardım yapmak isteyen yada kendisine ulaşmak için telefon ve hesap numaralarını veren Aşık, Oğlumun hayatının kurtulması için 20 günde bin 300 liralık ilacının alınması lazım. Duyarlı vatandaşlara sesleniyorum. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Yardım yapacak vatandaşlar sayesinde yavrumun acıları azda olsa dinmiş olur. Rabbim kimsenin çocuğuna bu derdi vermesin ve kimseye muhtaç etmesin” dedi.

İbrahim Aşık'ın Ziraat Bankası Kastamonu Araç Şubesindeki hesap numaraları;

(4475)- 0152 52545570 5001

Cep: 0533 059 34 65 - 0534 295 22 83