Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası' dolayısıyla Kültür Merkezi'nde ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferans düzenlendi.
AİBÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı araştırma görevlisi Mehmet Faruk Çiftçi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Cağfer Karadaş yaptı. Prof. Dr. Karadaş, Kutlu Doğum Haftası programlarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiğini ve İlahiyat Fakültesi olarak bu programlara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, katkılarından dolayı Bolu Müftüsü Mehmet Şahin'e teşekkür etti.
Dolu dolu geçirilen Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Prof. Dr. Cağfer Karadaş ile Mehmet Şahin'e teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ise, Bir haftayla kalmamalı, yılın tamamına yayılmalı. Burada anlatılanlar hayatımıza ölçü ve model olmalı. 365 gün O'nun izinde olmak için gayret göstermeliyiz.” diye konuştu.
‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru'
Konuşmaların ardından Bolu Müftüsü Mehmet Şahin, ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferans verdi. Şahin, Hz. Muhammed'in peygamber olduktan sonra insanlığı İslamiyet ile aydınlattığını ve Peygamberimizin ‘onur'u ve ‘nuru'nun kainatın mayasını oluşturduğunu ifade ederek, İnsanlık, Peygamberimizle onurlanmış ve nurlanmıştır. Peygamberimiz Allah'ımızın katında şerefli ve onurludur. Allah'ımız insanlık onurunu O'nunla başlatmış ve insanlığa onuru O'nunla göndermiştir. Hz. Adem babamız O'nun nuruyla onurlanmıştır. Peygamber efendimizin nuru nesilden nesle intikal edecektir.” dedi.
Peygamberimizin yaşadığı dönemi, insanlığın onurunu kaybettiği karışık bir dönem olarak niteleyen Şahin, O, onurunu kaybeden insanlığa onurunu yeniden bahşeden Peygamberdir. Yaşlıları, kadınları, çocukları ve hatta düşmanını ve inanmayanları bile onurlandıran bir Peygamberdir. Bir örnek vermek istiyorum. O zamanlar kadınların hali perişan. Karşılıksız evlenmeler yaygın. Peygamberimiz en başta kadının rızası olmadıkça evliliğin olmayacağını getirmiş. Kadına şerefi ve onurunu vermiştir.” diye konuştu. Konuşmasında Peygamberimizin sorunlar yaşayan insanlarla yaşadıklarına da yer veren Şahin, Peygamberimizin bu insanların onurlarını asla kırmadığını anlatarak, bu insanların zamanla Müslüman olduklarını ve İslamiyet'e hizmet ettiklerini de sözlerine ekledi.
Konferansın ardından Bolu Müftüsü Mehmet Şahin'e, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan tarafından plaket verildi.