Yaşadığı dönem dahil günümüz dünyasını da sevgi, tevazu ve hoşgörü kandilleriyle aydınlatan Hz. Mevlâna, ölümünün 742. yıldönümünde Bolu Mevlâna Ortaokulu tarafından hafızalardan silinmeyecek bir programla anıldı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü Salonunda yapılan programa Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mevlâna Celaleddin Rumi'nin hayatından örnekler verilerek anlatılan biyografik bir özellik taşıyan programda, Mevlâna Ortaokulu Hz. Mevlâna'nın şiirlerinden örnekler, ilahiler, ney ve sema gösterisi ile Hz. Mevlâna'yı Şeb-i Arus” gecesi diye tanımladığı gece izleyicilerden tam not aldı.

Program sonunda Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile Mevlâna Ortaokulu tarafından organizesi yapılan ortaokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Buna göre il genelinde ortaokullar arası yapılan şiir yarışmasında jürinin değerlendirmesi sonucu dereceye girerek jüri özel ve mansiyon alan Bolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Esra Yılmaz ve Asude Emiroğlu, üçüncü olan Köroğlu Ortaokulu öğrencilerinden Halime Coşgun, ikinci olan Hilal Coşgun ve 1. olan Kültür Ortaokulundan Yüksel Yerlikaya'ya ödülleri Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından verildi. Şartnameye göre kendi bünyesinde yarışan ve genel yarışmaya girmeyen Mevlâna Ortaokulu öğrencilerinden jüri özel ve mansiyon alan Sema Nur Okay ve Ebrar Öztürk, 3.ve 2. olan Fatih Erdem Konuk, Ebrar Dilanur Özben ve 1. olan Ömer Faruk Savaş'a ödülleri verildi.

Ayrıca Mevlâna Ortaokulu Özel Eğitim Öğrencisi Sevgi Törenci'nin şiiri de Jüri Şeref Ödülüne layık görüldü. Ödül töreninin ardından konuşan ve bu güzel geceyi hazırlayanlara teşekkür eden Bolu Valisi Aydın Baruş, "Hazreti Mevlana'nın vuslat gecesinin yıldönümünde bize, yaşama anlamının ne olduğunu ve gerçek aşkın ne olduğunu Hz. Mevlana'nın sözleri ile anlatmaya çalışmışlar. Ağızlarına, emeklerine sağlık diyorum. Söylenen sözler karşısında çok fazla söz söylemek mümkün değil. Ancak şunu ifade etmek gerekir ki bizim Hz. Mevlana'nın yolundan giden, O'nun medeniyet anlayışını taşıyan, O'nun sözlerini terennüm eden nesillere ihtiyacımız var. İşte böyle nesiller bizleri gururlandırıyor. Sizler de anne baba olarak, veliler olarak böyle çocuklara sahip olduğunuz için ne kadar gurur duysanız azdır. Hz. Mevlana'nın yolundan giderek geleceğimize sevgi aşılayarak, nefretin karşısında sevgi ve hoşgörüyü hakim kılacak olan ve gerçek zenginliğin ruhta olduğunu insanlara anlatacak olan nesiller bu çocuklarımız. Biraz önce ifade edildi Hazreti Mevlana'nın sözleri "Hamdım, yandım, piştim" O'nu anlamak için bir hiç olduğumuzu iyi anlamamız lazım. Ham olduğumuzun farkına varalım ki yanmaya hazır olalım, gülü sevmek için dikene katlanmak gerektiğini bilelim ki ve ateşin karşısında yanmaya hazır olalım. Bunun sonucunda, sabrederek gerçek aşka ulaşalım" şeklinde konuştu. Program sonunda yarışmaya katılan bütün şiirlerden oluşan kitap ile günün anısına Mevlâna şekeri ikramında bulunuldu.

Gençlik Vuslat'ta Buluştu

Bolu Valisi Aydın Baruş buradaki programın ardından Yurtkur Bolu Bölge Müdürlüğü Tokadi Hayrettin Yurt Müdürlüğü'nce Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hz. Mevlana'yı anma programına katıldı. Buradaki programda da İstanbul Süleymaniye Camii Baş İmam Hatibi Ekrem Nalbant'tan Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapılırken, Tasavvuf müziği dinletisi, Sema gösterisi, Ney ve İlahi dinletisi gerçekleştirildi. Haber Merkezi