Görevden alınan okul müdürlerini ortaçağdaki engizisyon mahkemelerinde düşüncesinden, yaşantısından dolayı idam edilen insanlara benzeten Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, İl Millî Eğitim Müdürü Çavuşoğlu'nun En fazla Memur Sen'e kayıtlı müdürler görevden alındı ama onlar kına dökmedi” sözüne cevap verdi.

Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, görevden alınan okul müdürleriyle ilgili Köroğlu Haber'e açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun sözlerine yaptığı bir basın açıklaması ile cevap verdi. Yaman, Çavuşoğlu'nun ifadesinde yer alan ‘en fazla Memur Sen'li idarecilerin görevden alındığı' sözünün kesinlikle yanlış olduğunu söyledi. Yaman, Eğitim Sen'e üye olan okul müdürlerinden yüzde 91,3'ü yetersizlik iftirası ile görevden alınmış ve sadece iki üyemiz biri ilçede her nasıl olduysa görev başında kalmayı başarmıştır. Adını andığı diğer sendikanın ise sadece yüzde 51'i elenmiştir. Diğer sendika üyesi toplam dört okul müdürünün ise tamamı elenmiştir. Müdür Bey'in görevden aldığı müdürler üzerinden daha fazla manipülasyon yapmasından rahatsız olduğumuzu bilmesini istiyoruz” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun Köroğlu Haber'e yaptığı açıklamada okul müdürlerinin görevden alınmasının partizanlıkla ilgili olmadığı sözlerine açıklama getiren Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, okul müdürlerinin durumunu ortaçağda kurulan engizisyon mahkemelerinde düşüncelerinden dolayı idam edilenlere benzetti. Yaman şu açıklamayı yaptı:

YAMAN'DAN ENGİZİSYON MAHKEMELERİ BENZETMESİ

“Bir süreden beri İlimizde ve tüm ülkede herkesçe bilinen bir kıyım, zulüm, ayrıştırma, kutuplaştırma, süreci yaşanmaktadır. Bu süreç ilimizde maalesef artık insanların onurlarını rencide edecek düzeye ulaşmıştır. Yaptıkları ayrıştırma ve kutuplaştırma sürecine her ne kadar paralel yapıyı ayıklama adını koymuşlarsa da bu süreçten bu güne kadar hiçbir şekilde bu yapıyla ilgisi olmayan milliyetçi, muhafazakar veya kendini sosyal demokrat addeden insanların zarar gördüğüdür. Bu durum sanki ortaçağda engizisyon mahkemelerinde düşüncesinden, yaşantısından dolayı idam edilen insanları hatırlatmaktadır.

“MÜDÜRLERİN NE DERECE KIRGIN OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR”

İl milli eğitim müdürünün yaptığı gerçekten tamamen uzak, manipülasyona dayalı röportaja rakamlarla ve paragraf, paragraf cevap vermek istiyorum. Madem süreç normalse Türk Eğitim Sen'in yargıya gitmesinden neden rahatsızsınız? Bir okulda düşük puan verdiğin bir arkadaşa sınava gir başka okulda görev iste diyorsun. Bu tamamen insanın kendisiyle çelişmesi ve akıl tutulmasının eseridir. Başarısız kabul ettiğin ve 75 puan altında kalan idareci arkadaşların kırgın olup olmadıklarını bizden daha çok kendisinin bildiği aşikârdır.

“BİR GECEDE 57 MÜDÜRÜN GÖREVİNE SON VERİLDİ”

Sayın Müdür: 'Burada vicdanımız gayet müsterih' demiş. Vicdan denilen olay kişiye göre değişkenlik gösterir. Oranı da her insanda farklıdır. Bir gecede kapalı kapılar ardında emelleri ve niyetleri karanlık insanlarla 57 idareci arkadaşı ‘başarısız' diyerek görevlerine son verildi. Türk Eğitim Sen olarak vicdanın sesi adına bir eylem olarak kına döktük, siyah çelenk koyduk. Ne yapsaydık sayın müdür yollarına çiçek mi dökseydik. Onu sana insanların ekmeğiyle oynanırken sessiz kalan sendika müsveddeleri yapar, o konuda müsterih ol. Her yaptığın doğruyu tebrik edeceğimizi, yanlışı eleştireceğimizi daha önce söylemiştik.

“TÜRK EĞİTİM SEN'LİLERİN YÜZDE 91.3'Ü GÖREVDEN ALINDI”

Gelelim rakamlara: "Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu; her ne kadar görevden alınan müdürlerle ilgili olarak alınmaların siyasi olmadığını söylüyorsa da maalesef veriler Sayın Çavuşoğlu'nu yalanlamaktadır. Yetersiz bulunduğu iftirası ile görevden alınan müdürleri sadece sendikalara göre sayısal olarak vererek, maalesef siyasetçi gibi davranıp manipülasyon yaparak bilgi kirliliği oluşturmaktadır. Çünkü her ne kadar sayısal olarak diğer sendika ile yakın sayılarda okul müdürü üyemiz görevden alınmış gibi görünse de, gerçek bu değildir. Gerçek şu ki; Türk eğitim Sen'e üye olan okul müdürlerinden % 91,3'ü yetersizlik iftirası ile görevden alınmış ve sadece iki üyemiz biri ilçede her nasıl olduysa görev başında kalmayı başarmıştır. Adını andığı diğer sendikanın ise sadece % 51'i elenmiştir. Diğer sendika üyesi toplam dört okul müdürünün ise tamamı elenmiştir. Müdür beyin görevden aldığı müdürler üzerinden daha fazla manipülasyon yapmasından rahatsız olduğumuzu bilmesini istiyoruz. Zaten yetersizlik iddiası ile aşağılanan tüm eğitim yöneticisi arkadaşlarımız konuyu idari yargıya taşımıştır.

“ASIL BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİDİR”

Yaklaşık olarak kasım ayı ortalarında bu süreç tamamlanacaktır. Her platformda ‘Özne Bolu' diye nutuk atanların ne derece Bolu'yu ve eğitimi düşündüklerini o zaman beraber göreceğiz. Ümit ediyor ve diliyoruz ki biz yanılalım. Adalet duygusu ve terazisi ağır bassın.

“YARIN NE OLACAK? DİYE DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ”

Bir diğer konu ise tüm öğretmenlere de bu sürecin uygulanacağını müdürün kendisinin ve ilimiz siyasetçilerinin deklere etmesi. İnsanları istemedikleri yerde ve kurumda çalıştırılmalarının adını ben değil siz koyun. Zaten il içinde yer değiştirmek isteyenler için belli bir takvim varken bu ısrar niye? Son olarak ilimizde eğitimin paydaşı olan herkesten beklentimiz başarı için tarafgir olmalarıdır. İlimiz eğitim öğretiminin spekülasyonlardan uzak, okul idarecisi arkadaşlarımızın ‘yarın ne olacağım' kaygısı taşımadan hizmet etmeleridir. Sorumlu olan tüm kurumları ve kişileri bu çizgide görmek arzumuzdur. Sayın müdür hiç kimseye haksızlık yapmadığını adaletli davrandığını iddia ediyorsa rakamlarla böyle olmadığını ispatlamaya her platformda hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Arzumuz Kasım ortalarında sona erecek olan süreçten ilgili herkesin memnun, hakkaniyetli bir durumun ortaya çıkmasıdır”