Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman müdürlük mülakat sınavı sonuçlarını sert bir dille değerlendirdi. Sonuçların açıklanmasının ardından sosyal medya üzerinden yapılan bazı değerlendirmelere de değinen Yaman, Rakamlarda da anlaşılacağı gibi birilerinin Türk Eğitim Sen'i zan altında bırakma gayretleri boşunadır. Facebook, ve twitterdan normal bir insanın bile ağzına almayacağı tamamen şizofrenik belirtilerin eseri olan cümleleri sarf etmelerini ise Bolu kamuoyunun ve Eğitim camiasının takdirine bırakıyoruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

İlk defa ve yeniden okul müdürlüğü mülakatı ilimizde ve tüm Türkiye'de yapılarak ilimizde 28 Ekim 2014 günü ilan edildi. Beraberinde getirdiği sarsıntının devam etmesi bizim daha önceden bu konuda yaptığımız itirazlar ve feryatlarımız göz önüne alındığında bu seçme sisteminin ne kadar yanlış olduğundaki ısrarcı tutumumuzun ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dünyanın en geri kalmış sistemlerinde dahi böyle bir seçim sisteminin olmadığı ve yapılan seçimin ne kadar boşlukta kaldığı bir kez daha görülmüştür. Bu sistemden kimsenin memnun olmamasının nedeni bir yönetici seçme politikasının olmadığını göstermektedir. İlimizde yapılan seçme sonuçlarının değerlendirmesine baktığımız zaman ise birilerinin etrafa salyalar saçarak haklı konumuna gelme çabasının ya sayı saymayı bilmemesinden ya da ileride kendine paye çıkarma gayretinden başka bir şey olmadığı görülecektir.

“TEKRAREN KOMİSYONLARI BU İNCE VE YORUCU ÇALIŞMADAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUZ!”

Rakamlarda da anlaşılacağı gibi birilerinin Türk Eğitim Sen'i zan altında bırakma gayretleri boşunadır. Facebook, ve twitterdan normal bir insanın bile ağzına almayacağı tamamen şizofrenik belirtilerin eseri olan cümleleri sarf etmelerini ise Bolu kamuoyunun ve Eğitim camiasının takdirine bırakıyoruz. Bu mülakat olayı da bize liyakat ve hakkaniyetin ne kadar uzak olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu sistemin "bizden olan insanları atayacağız" diye kurulduğunda "Bizden kimdir" diye sormuş ve sistem karşı çıkmıştık. Bugün görülüyor ki, Türk Eğitim Sen mensuplarına ilimizde olduğu gibi ülkemizde de ZENCİ TÜRK muamelesi yapıldığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Lafa geldiği zaman dini değerleri dilinden düşürmeyenlerin, icraatta ne kadar samimi olduklarını ortaya koymuştur. Milimetrik puanlarla arkadaşlarımızın sıralamanın aşağılarında bırakılması da ayrıca komisyonların adaletli (!) çalışmalarının bir eseri olarak ortaya çıkmaktadır. Virgülden sonra yüzlük değerlerle belirleme takdire şayan(!) bir çalışma olarak uzun ve yorucu bir çalışma olarak önümüze gelmektedir. Tekraren komisyonları bu ince ve yorucu çalışmadan dolayı tebrik ediyoruz!