CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz sosyal medyada Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka için ‘naylon milliyetçi' demesi sonrası Hukuki yollara başvuran İka, davayı kazandı. Davanın sonucunda Hüseyin Yıkılmaz'a 2 ay 27 gün hapis cezası verildi.

Haber: Mehmet Ali Atalay - CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz sosyal medyada yazdıklarının faturasını hapis cezası ile ödeyecek. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka için sosyal medyada ‘naylon milliyetçi' demesi ve bazı hakaret içeren ifadelere yer vermesi sonrası Hüseyin İka hukuki yollara başvurmuştu. Bolu 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı ve Hüseyin Yıkılmaz Hüseyin İka'ya yaptığı hakaretlerden dolayı hapis cezası ile cezalandırıldı.

Dava sonucunda 2 ay 27 gün hapis cezası alan Hüseyin Yıkılmaz'ın sonucu temyize götüreceği tahmin ediliyor. Öte yandan açtığı davayı kazanan Hüseyin İka, Beklediğim sonuç çıktı” dedi. Türk adaletine güveninin her zaman tam olduğunu vurgulayan Hüseyin İka, Kimsenin sosyal medya aracılığı ile birilerini karalama, iftira atma hakkı yoktur. Bugünde, aynı karalama ve iftiralar yapılırsa yine hukuki yollara başvururum. Kimsenin kimseyi karalama, hakaret etme veya küçük düşürecek söz söylemeye hakkı yoktur. Adalet yerini buldu” dedi.