CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, partisinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan billboard afişlerine ve seçim otobüslerine sprey boyayla saldırıda bulunulduğunu söyleyerek savcılığa konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Yıkılmaz, Evlerimizdeki gençlerimizi partideki gençlerimizi zor tutuyoruz. Bu iş bugüne değin Bolu'da yaşanmamış bir olaydır. Ne yazık ki AKP'nin il yöneticilerinin AKP'nin Belediye Başkan Adayının tutum ve davranışlarında kendine görev edinen kimi kendini bilmezlerin kimi tetikçilerinin işidir bu. Afişleri boyayarak, afişleri yırtarak seçim sonuçlarını etkilemek mümkün değil. Bunu kafalarına soksunlar” dedi. Yıkılmaz başta Vali ve Emniyet Müdürü olmak üzere bu işin faillerinin bir an önce ortaya çıkarılıp adalete teslim edilmelerini beklediklerini ifade etti.
CHP'li Yıkılmaz, seçim otobüsü ve afişlere yapılan saldırının faillerinin bulunmadığı takdirde Bolu'da istenmeyen olaylar yaşanacağını ifade etti.
Belediye Meydanı'nda 12 Mart'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vereceği mitingi kendilerine tahsis edilen billboardlardan halka duyurduklarını ancak bu afişlerin ve partinin seçim otobüsünün sprey boyalarla karalanarak tahrip edildiğini söyleyen CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu.
MİTİNG AFİŞLERİ TAHRİP EDİLDİ
Yıkılmaz, 12 Mart Çarşamba günü saat 13'te Genel Başkanımızın katılımıyla bolu belediyesi önündeki meydanda yapacağımız mitingle ilgili daha önce partiler arası paylaştığımız ve bize tahsis edilen bilbordlarda mitingle ilgili çeşitli ebatlarda afişler hazırlattık. Onlarla ilgili donatılarımızı yaptık. Ancak kim olduğunu bilemediğimiz bizce malum çevrelerce kimi bilbordlarımız partimizin seçim otobüsü kimliği belirsiz kişiler tarafından afişte de görüldüğü gibi sprey boyalarla saldırıya uğradı” dedi.
“AKP TETİKÇİLERİNİN ÜRÜNÜ”
Bu işi yapanları tetikçiler olarak isimlendiren Yıkılmaz, bu saldırının seçim sonucunun bir göstergesi olduğuna işaret ederek Ben buradan bu işi yapan tetikçilere şunu söylemek istiyorum. Bu şekilde davranışlarla bizim ne mitingimizi küçültebilirsiniz nede bu mitinge gelmek isteyen insanların iradelerine ipotek koyabilirsiniz. Biz Bolu'da siyasi partilerin tarihinde görülmemiş bu ağır havaya rağmen görkemli bir miting yapacağız. Bunu net ve açık bir şekilde söylüyorum. Bu aslında şu davranış seçim sonucunun bir tezahürüdür. Bize göre seçim bitmiştir. Çünkü AKP'nin kimi tetikçilerinin ürünüdür bu” diye konuştu.
“FAİLLER BULUNMALI”
Başta Vali Zahteroğulları ve İl Emniyet Müdürü Kızılkaya'nın konuyla ilgili gerekli çalışmaları yapmaya davet eden Yıkılmaz, Ben burada başta Sayın Vali olmak üzere Emniyet Müdürümüz olmak üzere bu işin faillerini bir an önce ortaya çıkarıp adalete teslim etmelerini şiddetle bekliyorum. Bu saldırıların olduğu günden beri benim telefonlarım susmuyor. Partililerimiz olsun Bolulu vatandaşlarımız olsun buna bir şekilde cevap verilmesi anlamında talepleri var. Biz aynen tıpkı başbakanın üslubu ile söylüyorum. Evlerimizdeki gençlerimizi partideki gençlerimizi zor tutuyoruz. Bir an önce bu konunun faillerinin adaletin önüne çıkmasını şiddetle arzuluyoruz. Gerekli cezalara en kısa sürede çarptırılmalarını bekliyoruz. Bu iş bugüne değin Bolu'da yaşanmamış bir olaydır şu. Ne yazık ki AKP'nin il yöneticilerinin AKP'nin belediye başkan adayının tutum ve davranışlarında kendine görev edinen kimi kendini bilmezlerin kimi tetikçilerinin işidir bu. Afişleri boyayarak afişleri yırtarak seçim sonuçlarını etkimek mümkün değil. Bunu kafalarına soksunlar. Eğer seçimlerde başarılı olmak niyetlerinde var ise sahaya insinler kendi ceplerinden harcadıkları paralarla seçim çalışmala