Dünyaca Ünlü İş adamı ve Londra merkezli Sofra ve Özer Lokantalar Zinciri'nin Sahibi Hüseyin Özer Mengen'de Konferans verdi.
A.İ.B.Ü Mengen Meslek Yüksekokulu Cemal TÜRKKAN salonunda ve Mengen Aşçılık ve Turizm Meslek Lisesi'nde Hüseyin ÖZER'in verdiği konferans Genç Aşçılar Topluluğu ile ortaklaşa düzenlendi. Konferansa Yüksekokulun ilk yemek öğretmeni Durmuş ÇETİN, Genç Aşçılar Topluluğu, Öğretim Görevlileri Mehmet Abdullah SÜMMEN, Ali Kemal KEMER, Zuhal ÖZDEMİR, Berker ÇİFTÇİ, Fuat BAYRAM, Okutman Pınar KABASAKALOĞLU, Genç aşçılar topluluğu Başkanı Burak Seven, Gastronomi ve Mutfak Hizmetleri ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Ünlü İş Adamı Hüseyin ÖZER'in konferans konusu Yeni Nesil Aşçılığa mesajları ve aşçı adaylarının yönelttiği sorulara cevapları oldu.
Lokantalar Zinciri sahibi Hüseyin ÖZER'in verdiği mesajlar, Fransız, İtalyan, Çin veya herhangi bir yabancı yemek değil Türk (Osmanlı) yemeği yapmalısınız. Romantik olmalısınız, romantik olmak için Fransız ya da İtalyan yemeklerini yapmak, onların kültürlerini yaşamaya gerek yok, Türk Mutfağı ile de romantik olabilirsiniz. Dünya'da en misafirperver biz olduğumuz için de Türk Yemeklerini tercih edebilirsiniz. Bu sektörde önemli yerlere gelmek, kendi lokantanızı, mezecinizi açmak istiyorsanız kararlı, dürüst ve cesaretli olmalısınız. Kazandığınız parayı kendinize, eğitiminize harcamalısınız. Harcamalarınız aynı şekilde sabitleneceği için ilerleyen zamanlarda aynı masrafı yaparak artan paranızı harcamaya gerek duymayacaksınız. Gençken her şeyi öğrenmeli, her şeyin tadına bakmalısınız fakat bunlardan sadece bir tanesini kendinize hedef belirleyerek onun üzerinde yoğunlaşıp uzmanlaşarak hayatınızı sürdürmelisiniz. Mevcut Türk yemeklerinin lezzetini değiştirin, aşk yemeği hazırlayın. Ayrıca kendi yöresel yemeklerinizi de ön plana çıkartmalısınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türkiye'nin sizlere çok ihtiyacı var. Hareket ederken yüreğinizin sesini dinlemelisiniz. Yüreğinizden geldiği gibi yemekleri deneye deneye yapmalısınız. Bu şekilde başarıya ulaşacaksınız.” dedi.