30 Mart yerel seçimleri sonrası, AKP listesinden Bolu Belediye Meclis üyeliğine seçilen Dr. Hüseyin İka daha sonra Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 1. Oturumunda yapılan görüşmelerde, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka'nın görevi süresince alacağı maaş da belirlendi.
Yerel seçimler sonrası Bolu Belediye Meclis üyesi seçilen Hüseyin İka, daha sonra Bolu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı. Bolu Belediyesi'nin Mayıs ayı 1. Oturumunda Başkan Yardımcısı İka'nın ne kadar maaş alacağı konusu görüşüldü.
Yapılan görüşmelerde Başkan Yardımcısı Hüseyin İka'nın kanunda yer alan ‘Belediye Meclisi'nden başkan yarımcısı seçilen üye, Belediye Başkanın 3/2'si oranında maaş alır' hükmü kabul edildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kanunda yer alan ‘Nüfusu 100 bin ile 250 bin lirasında olan belediye başkanlarının maaşı 9 bin 30 TL'dir' maddesi uyarınca maaş aldığı, bu durumda da Hüseyin İka'nın görev süresince 6 bin lira civarında maaş alacağı belirtildi.