Kızılay Bolu Şubesi Başkanlığı'na iki yıl önce genel merkez tarafından atanan Hüseyin İka ve ekibi, hafta sonu gerçekleştirilen kongreyle bu sefer seçimle iş başına gelmiş oldu. Kongreye katılan 192 delegenin oyunu alan Hüseyin İka, kongreye katılarak ekibine güven veren delegelere teşekkür etti.
Yaklaşık 2 yıl önce Genel Merkez tarafından Kızılay Bolu Şubesi başkanlığına atanan Hüseyin İka, hafta sonu gerçekleştirilen kongreyle üyelerin de desteğini almış oldu.
SALONDA YER KALMADI
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapılan olağan kongreye Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Divan Başkanlığına Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit seçilirken, salonda boş koltuk kalmaması dikkat çekti.
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin kongrede konuşma yaparken, Hüseyin İka'ya sahip çıktı. İka'nın girdiği her iş başarı gösterdiğini söyleyen Metin, Kızılay'ın en son Suriye'ye yaptığı yardımlar ile yurtiçi ve yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirtti.
CHP Milletvekili Tanju Özcan'da kongrede söz alırken, Kızılay'ın bütünleştirici özelliğine vurgu yaptı. Özcan, Her düşünceden, her fikirden insan burada. AKP, MHP ve CHP'li değişik düşüncelere sahip kişileri burada görüyorum. Kızılay bu farklı düşünen kişileri bir araya getirebiliyor. Kızılay hepimizin” dedi.
Söz aldığı kürsüde konuşmaya devam eden CHP Milletvekili Tanju Özcan, bir eksikliği fark ettiğini belirterek, kendisinin Kızılay'a üye olmadığını söyledi. Üye olmak için ne yapılması gerektiğini divan başkanlığına soran Özcan, ön sırada oturan Gümrük ve Bakan Yardımcısı Metin'den kendisine üye olması için torpil yapmasını istedi.
Daha sonra kürsü alan Kızılay Başkanı İka, şubenin 2 yıllık icraatlarının konu edildiği bir sunum yaptı. 2011'in Mart ayında göreve geldiği günden bu yana Bolu, Türkiye ve yurtdışında yapılan yardımları ve sosyal faaliyetleri anlatan İka, böylece seçimden önce görevi de teslim etmiş oldu. İki yıldır yapılan faaliyetler ve raporların da okunmasının ardından seçime geçildi. Seçime 192 üye katıldı. Üyelerinin tamamı listeye onay verdi. Böylece İka yapılan seçimle tekrar Kızılay Bolu Şube Başkanı oldu.
Hüseyin İka Somali yolcusu
Seçimden sonra açıklamalarda bulunan İka, 14 Şubat'ta 15 günlük bir operasyon için Somali'ye gideceğiz. 14 gün ameliyatlara gireceğiz. Orada Türkiye'nin kurduğu bir Şifa Hastanesi var. Türkiye'den gidecek 15 kişilik cerrahi ekip içinde ben de varım. Bu da yine Türk Kızılayı'nın yurt dışı projeleri içinde yer alıyor” dedi.
Kızılay yönetim kurulunda ayrıca Nurettin Doğanay, Murat Özçağlar, Selma Hancıoğlu, Ahmet Özayan, Zehra Ethendekçi, Yurdanur Tekin, İsmail Erdoğan, ve Sami Günaydın seçildi.