Türk Ocağı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka ve yönetim kurulu üyeleri gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Bir ay önce göreve geldiklerini belirten İka, hem yönetim kurulu üyelerini basın mensuplarına tanıttı hem de Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olan İmralı görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İmralı ile yapılan müzakereleri büyük bir endişe ile takip ettiklerini söyleyen İka, Önce vatan diyoruz. Vatanımızı kaybedersek her şeyimizi kaybedeceğimizi üzerine basa basa söylemek istiyoruz” dedi.
İka açıklamalarına şöyle devam etti; Türk milliyetçiliğinin öneminin her gün arttığı günümüzde, Türk Ocakları olarak önce vatan diyoruz. Vatanımızı kaybedersek, milli birlik ve bütünlüğümüzü kaybedersek, her şeyimizi kaybedeceğimizi üzerine basa basa söylemek istiyoruz. Dilimizi, dinimizi her şeyimizi kaybedebiliriz. Vatanımızı kaybetmemek için de Türk milliyetçiliği duygusu altında milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyacak uygulamalara sahip çıkmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Türk Ocakları, 100'üncü yılını kutladığı dönemde geçmişinde de Türk milletinin sıkıntıya girdiği her dönemde milletinin yanında olmuştur, bugünde aynı şekilde yanında olacaktır. Yapılan müzakerelerin tekrar tekrar ilgililer tarafından değerlendirilmesi gerektiğini, yanlış bir adım atmanın ülkemize mâl olacağını toplumumuzla paylaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.