Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınlayarak, yazılı, görsel ve işitsel yayın kuruluşlarında görev alan tüm çalışanların bayramını kutladı.

Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü ve Basın Bayramı olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle, Bolu Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka bir mesaj yayınladı.

Basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri olduğunu belirten Hüseyin İka mesajında şu ifadelere yer verdi: Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde basın önemli bir konumda yer almaktadır. Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın sektörünün katkıları göz ardı edilemez. Tüm gazetecilerin ve basın mensuplarımızın mesleklerinde uzun yıllar sağlık ve esenlik içinde çalışmalarını diliyor ve bu önemli günü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.