Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka Doğan Avcılık, İzcilik Spor Derneği'nin düzenlediği iftar yemeği davetine katıldı.
“Doğancı Köyü namına spor kulübü kurduk”
Dernek üyeleri ve köy halkının katıldığı iftar sonrasında yeni kurulan kulübün çalışmaları ile ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka'ya bilgiler veren Doğan Avcılık-İzcilik Spor Derneği Başkanı Muhanmer Aslan, Kulübümüz Doğancı Köyü namına kuruldu. 30 tane amatör, 20 tanede U 19 futbolcumuz var. Yeni kurulduğumuz için biraz eksiklerimiz var onları da zamanla gidereceğimize inanıyorum” dedi.
“SPORLA İLGİLİ KONULARI ÖZELLİKLE DESTEKLİYORUZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka'da, İlimiz gelecekte spor, üniversite ve turizm kenti olacak. Onun için sporla ilgili tüm konuları özellikle destekliyoruz. Geçtiğimiz hafta ilimizde spor lisesi açılması ile ilgilide bir karar alındı. İnşallah o kararları önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceğiz. Özellikle lisanslı sporcular konusunda da çok daha fazla mesafe kat etmek durumundayız. Avrupa da nüfusun dörtte birinde lisanslı sporcu varken, biz ülke olarak henüz bu oranları yakalayabilmiş değiliz. Bu da şu anlama geliyor; spora bu güne kadar gereken önemi vermemişiz. Her şehirde olmayan bazı özellikler var ilimizde. Çok güzel bir kayak merkezimiz var ama ilimizden çıkan milli bir kayakçımız yok. Jimnastik ile ilgili belli bir aşamaya geldik. İnşallah önümüzde ki dönemlerde sizler gibi amatör kulüplerimizin de destekleri ile sporumuzu arzu edilen noktaya getireceğiz. Bizlerde Bolu Belediyesi olarak bu konuda sizlerin önünü açmak için mükellefiz” dedi.
Konuşmaların ardından ise Bolu'ya yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve kulübün çeşitli ihtiyaçlarını karşılayarak katkıda bulunan hayırseverlere plaketleri takdim edildi.
Daha önceden belirlenmiş bir programı olduğu için iftar programına katılamayan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın plaketini Dernek Başkanı Aslan'ın elinden Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka aldı.