Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, düzenlediği basın toplantısı ile hayatın her anında ihtiyaç sahiplerine ulaşan Kızılay'ın ramazan ayı boyunca da yardımlarını sürdüreceğini aktardı. İka ayrıca yapılabilecek yardım çeşitleri ve yerleri hakkında da bilgi verdi.
Türk Kızılay'ı bu yıl da Ramazan ayında gıda kolisi ve nakdi yardımlara devam edecek. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların titizlikle belirlendikten sonra gerekli yardımların ulaştırıldığını belirten Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Dr. Hüseyin İka, Birçok kuruluş ile işbirliği çalışmalarının gerçekleştirilmesinin sonucu olarak 2013 yılında 8 bin 927 adet gıda kolisi Ramazan ayı çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Her yıl olduğu gibi 2014 yılı Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik Ramazan Gıda Kolisi kampanyası devam edecek. Bu kapsamda Kipa, Real, Beğendik ve Migros mağazalarında Türk Kızılayı adına Gıda paketleri satışa sunulacak olup, ayrıca Türk Kızılayı resmi internet sitesinden gıda paketi bağışları kabul edilecek. Ramazan gıda paketlerinin ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. Kipa, Real, Beğendik, Tansaş ve Migros mağazalarındaki Ramazan paketi analarından bağışlamak istediği kadar paketi alan hayırsever, Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi, paketin üzerine Türk Kızılayı logosunu yapıştıracak ve bağış makbuzu ile müşteriden koliyi teslim alacak. Ayrıca Migros Sanal Marketten de satın alınan Ramazan paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Müşteriler, bağışlayacakları Ramazan paketi sayısı konusunda sınırlandırılmayacak. Bağışçılar, Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek” dedi.
KIZILAY KART MODELİ
2 yıldır devam eden Kızılay Kart kullanımı hakkında ilgiler veren Hüseyin İka, Kızılay Kart sayesinde ihtiyaç sahiplerinin kendilerine sunulana değil, ihtiyaç duyduklarına ulaşabilecekleri yeni bir dönem başladı. Modern ve örnek projeyle, yardımseverlerin Türk Kızılayına emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yüklenecek. Kızılay Kartlar, Türk Kızılayı'nın gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İhtiyaç sahibi kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek. İlk kez 2012 yılı Ramazan döneminde uygulamaya konulan Kızılay Kart modeliyle, belirlenen yardım tutarları 2013 yılında da lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı” diye konuştu.
ZEKAT VE ADAK BAĞIŞLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK
İka sözlerini şöyle sürdürdü: yıl boyunca süren adak kurban kesimi 2014 Ramazan ayında da devam edecek. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekat ve adak bağışları Türk Kızılayı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Faaliyet kapsamında 2010 yılından itibaren 4.145.788,90 TL karşılığı 8.341 hisse adak kurban kesimi gerçekleştirerek aşevleri vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 2007 yılından itibaren yürütülen zekat kabul ve dağıtım faaliyetlerinde ise Türk Kızılayı şubeleri tarafından oluşturulan komisyon üyelerinin belirlediği 74.287 ihtiyaç sahibine 14.900.400,000 TL tutarında zekat ödemesi yapıldı”
SEFER TASI İLE YEMEK DAĞITILACAK
Ramazan ayında aşevlerinde de yemek dağıtımı devam edecek. Türkiye'nin pek çok bölgesindeki aşevlerinde yemek dağıtımı yapılacağını dile getiren Hüseyin İka, Aralıksız olarak binlerce kişiyi doyuran Türk Kızılayı aşevleri, ülke çapında faaliyet gösteren toplam 12 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek, iftar yemeği ikramı ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik orta