*30 Mart Yerel seçimleri sonrası Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kontenjan adayları listesinden Bolu Belediye Meclisi'ne seçilen Dr. Hüseyin İka, 7 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek Milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olmak için istifa etti. İka'nın AKP'nin Milletvekili aday kriterlerinden etkilenmediği belirtildi.

HABER: HAKAN AYDIN

Bolu Belediyesi'nde beklenen istifa gerçekleşti. Milletvekili seçimlerinden aday adayı olacağı iddia edilen Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu istifa etmezken, kamuoyunun merakla kararını beklediği Hüseyin İka ise görevinden istifa etti.

30 Mart yerel seçimleri sonrası Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kontenjanından meclise giren Dr. Hüseyin İka, 7 Haziran seçimlerinde AKP'den aday adaylığı için hem meclis üyeliğinden hem de belediye başkan yardımcılığı görevlerinden istifasını Bolu Belediyesi'ne sundu.

AKP'NİN KRİTERLERİNDEN NEDEN ETKİLENMİYOR?

Hüseyin ika'nın Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmesi ise kafaları karıştırdı. AKP Sözcüsü Beşir Atalay geçtiğimiz günler basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, AKP'den kimlerin aday gösterilmeyeceğini kamuoyu ile paylaşmıştı. Beşir Atalay yaptığı açıklamada; il başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarında görev alanlar, belediye başkanları, belediye meclis ve il genel meclis üyelerinin aday olsalar dahi aday gösterilmeyeceklerinin altını çizmişti.

Hüseyin İka ise bu kriterleri aştığını düşünüyor. Çünkü; Hüseyin İka Bolu belediye Meclis üyeliği görevine, meclis üyeliği seçimleri değil Başkan Yılmaz'ın kontenjanıyla girmişti. Bu nedenle AKP Genel Merkezi tarafından sıkıntı yaşamayacağını düşünüyor.