Türk Kızılayı'nın 146. kuruluş Yıldönümü dolayısı ile Kızılay Bolu Şubesi, Belediye Meydanı'nda gün boyunca kutlama programı gerçekleştirdi. Program çevresinde kan bağışı TIR'ı gün boyu kan bağışı yapmak isteyenler için hizmet verirken, Kızılay'ın üç odalı yeni çadırları da tanıtıldı. Bununla birlikte meydanda en çok dikkat çeken ise Öncü Ekip Aracı oldu.
Kuruluş yıldönümü kutlaması çerçevesinde tanıtımı yapılan Öncü Ekip Aracı Dünyanın her noktasında, her türlü iletişimin sağlayabiliyor. Öncü Ekip Aracı da, kutlama çerçevesinde belediye meydanında yerini aldı. Araç sayesinde dünyanın her yeri ile kesintisiz iletişime geçebiliyor. Onun dışında sabit telefonla Türk Sat üzerinden dünyanın her yerinden kesintisiz iletişime geçilebiliyor. Aynı şekilde Türk Sat'ın sağlamış olduğu internet hizmeti il de dünyada internet ne kadar kesilirse kesilsin, afet bölgelerine kesintisiz iletişim sağlanıyor. Gitmiş olunan bölgelerde ve özellikle kamplarda kısa mesafede de telsizlerle kesintisiz iletişim sağlanıyor.
Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka kuruluş yıldönümü dolayısı ile Türk Kızılay'ının tüm dünyadaki noktada geldiği durumun bilinmesini istediklerini dile getirerek; Bugün Türk Kızılayı'mızın 146. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilimizde gösterilmesini istedik. Haberleşme afet durumlarında son derece önem arz ediyor. Bu öncü afet aracımızla da bunun önüne geçmiş durumdayız. Bu araçtan tüm Türkiye çapında 21 tene aracımız var. Bizim Bolu'muzun afet merkezi Düzce'dir. Düzce bölge afet merkezimiz vardır. Bu araç Düzce Afet merkezimizin araç parkındaki bir aracımızdır. Aynı zamanda belediye Meydanımızda Kızılay ile ilgili sunumlar yapıyoruz. Kızılay'ımızın yalnızca afetlerde değil, kan bağışıyla da, bir çok sosyal faaliyette ve tüm dünyada faaliyetlerini ortaya koymak istedik. Kızılay nerede acı var ise, nerede ihtiyaç var ise orada olmayı görev bilmiş. Türkiye'mizin ve dünyanın en köklü yardım ve sivil toplum örgütlerinden bir tanesidir. 11 binin üzerinde gönüllü ile hizmet veren bu kurtuluşumuzda 750'nin üzerinde Türkiye'de şubesi mevcuttur. Biz bu tip özel günlerimizle halkımızla Kızılay'ı daha fazla kaynaştırmak, Kızılay hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak ve Kızılay'ın aslında her birisinin söz sahibi olduğunu bildirmek istiyoruz. Yaptığımız sosyal yardımlarla da aslında çok ses getirmiş durumdayız. Şubemizdeki profesyonellerimizle, yönetim kurullarımızla, gençlik ve kadın kolları gibi yardımcı kurullarımızla bir çok faaliyet yürütmekteyiz. Halkımızdan da yürütmekte olduğumuz faaliyetlerle ilgili ciddi destek aşlıyoruz. Bu bağlamda tüm Bolu halkına da teşekkür ediyorum. Halkımızın bize bakış açısı son derece güven dolu. Önümüzdeki süreçlerde Ramazan ayında yapacağımız yardım kampanyalarında Kurban ibadeti bağışı ile ilgilide çalışmalarımızı sizler sayesinde duyuracağız” dedi.
“ÇADIRLARDA ARTIK ÜÇ ODA VAR”
İka ayrıca 3 odalı çadırları da tanıttı. İka; Bulunduğumuz çadır önceki çadırlarımızdan çok daha modifiye edilmiş, geliştirilmiş bir çadır şeklimiz. Özellikle Van depremi sonrasında bizim de afet depomuzdaki çadırlarımızın hepsi afet bölgesi Van'a gönderildikten sonra yeni depomuzu da artık bu çadırlarımızla doldurduk. Bu her türlü ısı ve su yalıtımı yapılmış ve diğer çadırlarımızdan farklı olarak üç odalı hale dönüştürülmüş bir çadır modelimiz. Burada bir aile her şeyi ile birlikte yaşayabilir. Ayrı bir mutfak alanımız var, iki yatak odamız ayrı. İç donanımları ile birlikte, yatakları ile katalitik sobalarıyla, mutfak setleri ile masaları ile sandalyeleri ile birlikte elimizde 500 tane bu çadırlarımızdan mevcut. Olası bir afet durumumuzda da bölge afet merkezimizde 5 bin kişiye yetecek kadar donanımımız bulunmakta.