7 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinde AKP'den aday adayı olabilmek amacıyla Belediye Meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevlerinden istifa eden Hüseyin İka, AKP il Başkanlığında düzenlenen törenle resmi aday adaylığı başvurusunu yaptı. Burada açıklamalarda bulunan Hüseyin İka, Bizler yaklaşık 10 yıla aşkın süreden beri bu millete, bu bölgeye, mazlumlara hizmet etmeyi ve mazlumların sesi olmaya aday olmuş bir hareketin bir üyesi olarak bu yola çıkmış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tavvip Erdoğan'ın, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bizim önümüze açmış olduğu yolda tüm dava arkadaşlarımızla birlikte bu hizmetleri yapmaya her geçen gün güçlenerek faydalı olmaya talibiz” dedi.

7 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri nedeniyle AKP teşkilatlarına başvurular devam ediyor. Bolu Belediye Meclis üyeliği ve belediye başkan yardımcılığı görevlerinden istifa eden Hüseyin İka, dün il binasında düzenlenen törenle resmi başvurusunu AKP İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'e sundu. Törene AKP İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AKP Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Bolu Belediyesi'nin AKP'ili meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“BOLU'DAN, TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINA EN BÜYÜK DESTEĞİ VERMEK”

Törende ilk konuşmayı İl Başkanı Coşkunyürek yaptı. Gerçekleştirilecek seçimlerin önemine değinen Coşkunyürek, Malum 2015 yılı seçimleri arifesin de aday adaylık müracaat günlerini yaşıyoruz. İki gündür partimize aday adayları müracaatlarını yapıyorlar. Bugünde Bolu kamuoyunun yakından tanıdığı, uzun yıllardır Bolu'da hizmet veren ve bugüne kadar yaptığı çalışmalarla da Bolu'nun her kesiminden takdir toplamış, en son Belediye Meclis üyeliğimizi ve Belediye Başkan Yardımcılığımızı yapan Dr. Hüseyin İka bey partimize müracaat ederek aday adaylığını sunmak için şu anda burada aramızdadır. Ben öncelikle kendisini tebrik ediyorum. Ak Partideki hizmet kervanında bende varım demesi ve Bolu'ya, ülkeye hizmette bende varım demesi onun bu meseleye bakış açısını göstermektedir. Rabbim niyetlerine göre sonucunu hayırlı eylesin. Bu bir nasip meselesidir. Eğer nasibin de varsa Milletvekili olarak da Bolu'muza hizmet etmeye devam edecektir. Burada Ak Parti olarak bizim Bolu'daki genel bakışımız ve genel çalışmalarımız Bolu'dan Türkiye'nin istikrarına en büyük desteği vermek. Bunun içinde Bolu'dan bizim mutlaka 3 tane Milletvekilliğinin, üçünü de alacak şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor” dedi.

“ONUN ÖNÜNÜN AÇILMASINI ARZU EDİYORUM”

Törende ikinci konuşmayı ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. İka'nın Bolu'nun yetiştirdiği önemli isimlerden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, Tabi İl başkanımız, genel bir değerlendirme yaptı. Bizim ki biraz özel olacak. Çünkü Bolu'nun yetiştirdiği, sevdiği ve gelecek vadeden çok önemli bir kardeşimiz, geçtiğimiz dönem Belediye seçimlerin de bize çok büyük destek verdi ve Belediye seçimlerinin neticesinde de Belediye Meclis üyeliğini aldı ve Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde de bize büyük güç, kuvvet verdi. Şu an kendisi Milletvekilliği için aday adaylığı müracaatını yaptı. Bende kendisini kutladım. Hüseyin beyin Milletvekili olması Bolu'nun temsili noktasında çok da duyarlı. Aynı zamanda Belediye Meclis Üyeliğinden, Milletvekili olursa Bolu'daki Belediye çalışmalarının Ankara da takibi konusunda çok da duyarlı olacağını düşünerek, cani gönülden, onun önünü açılmasını arzu ediyorum. İnşallah aday olur. İnşallah kazanır. İnşallah Bolumuzda yetiştirdiği önemli bir ferdinin Meclis de kendisini temsil konusunda çok daha duyarlı ve gayretli bir temsilcisini Ankara'ya gönderir. Tabi siyaset uzun bir yolculuk, bu sefer netice alırsa bizimle beraber çok yoğun Bolu'nun geleceğiyle ilgili çalışacağı için ben gurur duyarım hem de çok arzularım. Ola ki bir terslik olur aday olamazsa daha önün de çok uzun bir zaman var. Bu zaman zarfında da mutlaka Bolu'nun geleceğinde söz sahibi olmasını arzu ettiğim bir kardeşimdir. İnşallah beraber Ankara'da görev yaparak çalışmayı bize nasip eder” ifadelerini kullandı.

“BU YOLA ÇIKMIŞ BULUNUYORUZ”

Milletvekili aday adaylığına ait başvuru formunu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'e teslim eden Hüseyin İka ise, Öncelikle kutsal saydığım bir görevin talebini açıklamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Kutsal saydığım diyorum, çünkü biz bu millete, bu halka hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak algılıyoruz. Daha önce mesleğim gereği bürokrasinin çeşitli alanlarında, sivil toplum örgütlerinde, vakıflarda hizmet vermiş olduğum için hizmet verenin, bu halka hizmetkarlık etmenin keyfini başka vesilelerle almıştım. Ancak geçen yıl siyasete girdiğim de Sayın Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ile birlikte siyasete girip halkımıza, bölge insanlarımıza hizmet etmenin keyfini almakla birlikte siyasette büyük adımlar atabileceğimizi gördüm. Özellikle son bir yıllık süre içerisinde Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte çok iyi görevlere talip olduk, çok iyi başarılar elde ettik. Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz'ın önderliğinde ilimize ve bölgemize büyük katkılar sağladık. Kendisinden, ağabeyliğinden, Belediyeciliğinden, insanlığından ve siyaset adamlığından çok şey öğrendim. Sayın Belediye Başkanımıza ve İl Başkanımıza bende önceki konuşmalarında benimle ilgili söylediklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler yaklaşık 10 yıla aşkın süreden beri bu millete, bu bölgeye, mazlumlara hizmet etmeyi ve mazlumların sesi olmaya aday olmuş bir hareketin bir üyesi olarak bu yola çıkmış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tavvip Erdoğan'ın, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bizim önümüze açmış olduğu yolda tüm dava arkadaşlarımızla birlikte bu hizmetleri yapmaya her geçen gün güçlenerek faydalı olmaya talibiz. Bu süreçte benimle birlikte olan, hareket eden, hizmet etme cesaretini ve keyfini benimle birlikte götüren tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu. Haber Merkezi