Geçtiğimiz hafta gazetemiz manşetinden Hüseyin İka ile MHP İl Teşkilatı arasında sıcak temasların olduğunu, MHP Teşkilatı'ndan bazı isimlerin yerel seçimlerde aday olması için Hüseyin İka'ya teklifte bulunduğunu duyurmuştuk. Hüseyin İka, ‘siyasete girecek mi' sorusuna cevabını verdi ve konuya açıklık getirdi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz hafta Köroğlu Televizyonu'nda yayınlanan ‘Basın Toplantısı' programında ‘Hüseyin İka'nın başka bir partiden aday olması durumunda' izleyeceği tavrı aktarmış, Hüseyin İka sadece Bolu'nun değil, Türkiye'nin önemli bir değeridir. Hüseyin İka ile yerel seçimlerde rakip olsak dahi, O'nun aday olması bile Bolu için kazançtır” demişti. Başkan bu değerlendirmeyi, Gazetemiz manşetinden ‘MHP Hüseyin İka'yı istiyor' başlıklı haberimizden sonra yapmıştı.
Yaşanan bu gelişmeleri değerlendiren Kızılay Bolu Şubesi ve Türk Ocağı Bolu Şubesi Başkanı Hüseyin İka, İsmimin bu şekilde zikredilmesi benim için gurur vericidir” dedi.
MHP İl Teşkilatı ile ‘adaylık' konusunda resmi bir görüşme yapmadığını bildiren Hüseyin İka, MHP üyesi olduğunu bildiğim bazı kişiler bu konuda gönüllerinden geçeni bana aktardılar. Ancak benim şu an için siyasete girmek gibi bir niyetim yok” dedi.
Siyasete girmeyi hedeflediğinde bunu Bolu kamuoyu ile paylaşacağını vurgulayan Hüseyin İka, Mesleğimin yanı sıra Kızılay Başkanı ve Türk Ocağı Başkanı olarak Bolu'ya hizmet vermeye çalışıyorum. Bolu'ya hizmet vermek kutsal bir görevdir ve ben bana verilen bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için mesai harcıyorum. İsmimin Belediye Başkan Adaylığı için kamuoyunda yer alması benim için gurur vericidir ancak şuan böyle bir düşüncem yok. MHP Teşkilatı'nın ne resmi olarak böyle bir teklifi vardır, ne de benim bir talebim. Kamuoyunda ismimin zikredilmesi MHP Teşkilatı'nı da zora sokabileceğini düşünüyorum. Bu sadece çevremdeki MHP'ye üye insanların gönlünden geçenleri sesli düşünmesidir” dedi.
Hüseyin İka, Başkan Yılmaz'ın övgü dolu sözlerine de teşekkür ederek, Belediye Başkanımız Bolu'ya hizmet vermek için yoğun tempoda çalışmaktadır ve ‘özne Bolu' olduğu için Başhekim olduğum dönemde hastane adına kendisinden önemli destekler gördüm. Benim için sarf ettiği güzel sözlerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.