Ramazan'a sayılı günler kala, Ramazan'ın vazgeçilmezi hurmalar tezgâhlardaki yerini aldı. Her bütçeye uygun çeşit çeşit hurmalar, bu Ramazan'da da iftar sofralarını süslemeye hazır.
Ramazan deyince akla ilk gelen yiyeceklerden olan hurma her ne kadar artık yıl içinde de satılsa da Ramazan'ın yaklaşmasıyla piyasayı hareketlendirdi. Açıkta 3.5-4 TL'den satılan İran Hurmasından, 35 liraya satılan Mebrum ve Kudüs hurmasına kadar her bütçeye hitap eden hurmalar, bu Ramazan'da da iftar sofralarında baş köşeye geçmeye hazırlanıyor.
İRİ HURMALARDA GDO ŞÜPHESİ
Hurmanın her çeşidinin bulunduğu Yukarı Çarşı'da iki gündür hurma satışının hareketlenmeye başladığını söyleyen hurma satıcısı İbrahim Kansu, bu Ramazan'da satışların iyi olacağını umduğunu belirtti. Marketlerin hurma konusunda da satışları etkilediğini söyleyen Kansu, yine de her bütçeye uygun hurmalar olması nedeniyle vatandaşın bu yıl bol bol hurma yiyebileceğini kaydetti. Açıkta 3.5-4 liradan satılmaya başlayan İran hurmasının, pakette 8 ile 10 liradan, Medine hurmasının 22 lira ile 30 liradan satıldığını söyleyen Kansu, Kudüs hurması gibi iri hurmaları ise GDO'lu olduğu yönündeki söylemler yüzünden vatandaşa tavsiye etmediğini belirtti.
VATANDAŞ HURMASIZ KALMAYACAK
Başka bir hurma satıcısı Orhan Şanver de satışların marketler nedeniyle etkilendiğini söyledi Ancak her bütçeye uygun olan hurma çeşidi nedeniyle vatandaşın bu sene Ramazan'da hurmasız kalmayacağını belirten Şanver, Mebrum hurmasının 25-30 liradan, Kudüs hurmasının 30-35 liradan, Safavi hurmasının 25 liradan, Hudri hurmasının 28 liradan ve İran hurmasının 7-8 liradan satıldığını söyledi.
En fazla rağbet gören hurma ise Medine hurması. Kalite farkına göre fiyatları da değişen hurmalar şimdiden Ramazan sofralarındaki yerlerini almak üzere vatandaşın yoğun ilgisini çekiyor.