Kapısına mühür vurulacak olan Belediye'ye ait düğün salonu adına konuşan Belediye Başkanı Yılmaz'dan evlenecek çiftlere kötü haber!

Evlenmek isteye çiftler tarafından aylar öncesinden kiralanan ancak bir ay içinde ihale edilerek el değiştiren Belediye'ye ait düğün salonu şimdi kapısına mühür vurulacağı anı bekliyor. Düğün salonunda evlenecek olan çiftler ise endişe içerisinde. Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı yılmaz, düğün salonunun eski işletmecisinin kirayı ödemediği için hukuki sürecin başlatıldığını belirtti.

Mühür vurularak kapatılması beklenilen Belediye'ye ait düğün salonunun süreci hakkında bilgi veren Belediye Başkanı yılmaz, iddiaları cevaplandırdı.

Belediyenin işletmelerini ihale ile kiraya verdiğini söyleyen Yılmaz, söz konusu düğün salonunun da daha önce ihaleye verilerek işletildiğini daha sonra ise kira bedelinin ödenmediği için hukuki sürecin başlatıldığını belirtti. Yılmaz konuya ilişkin şöyle konuştu: Hukuki prosedüre göre işlemler yapılarak yeniden ihalesi yapılmıştır. Yeni ihaleyi de yeni birisi almıştır. Çünkü belediye kimseye ihalesiz iş veremez. İhaleye de herkes girer. Tabi eski müstecir, kendisinin yeniden ihaleyi alabileceği zannı veya ne sebepten olursa olsun, düğün sezonu geldiği için de orasını birçok insana hakkı olmadığı halde satmıştır. Yeni alan kiracıyla da araları açılmış. Dolayısıyla yeni kiraya alan daha yüksek fiyatla almış ve diyor ki: daha önceki fiyatlarla düğünleri yapmam” ve ya öyle diyor. Bu konuyla ilgili bana geldiklerinde belediye başkan yardımcılarımı görevlendirdim. İki müstecirle gidip anlaşarak yol bulun dedim. Belediye başkan yardımcımız bu iki müstecirle görüşerek bir yol bulamadılar. Bolu Belediyesi olarak işletmecilere nasıl görev yapmaları gerektiği konusunda görev verme yetkimiz yok. Bizden birisi manav dükkânını pazarlamıştır. Domatesi ne kadar satar orasına biz karışmayız. O alıcı ile satıcı arasındaki ilişkidir. Eğer bir firma bıraktı öteki firma aldıysa bırakan firmayla da birileri anlaşma yaptıysa, bu bırakan firmayla aralarında anlaşma yapan kişiler arasındaki problemdir. Bolu Belediyesi ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bolu Belediyesi de yeni müstecirlere kiraya vermiştir. Yeni sezonda da kendilerine göre sistemini kuracaktır. Doğal hakkıdır. Biz acaba onların arasında bir anlaşma yapılabilir mi diye başkan yardımcılarımızı görevlendirdik. Eğer buna rağmen çözüm bulamadık. Bizi uzaktan yakından ilgilendirmeyen bir konuda biz gene de iyi niyet içinde böyle bir çalışma gerçekleştirdik.”

Düğün salonu işletmecisinin Gülen Cemaatine yakın olduğu düşünülerek çıkartılmak istendikleri iddiasına ise Yılmaz şöyle yanıt verdi: Fettullah Gülen cemaatinden diye çıkartıyorlar diyorsa; bu çok büyük bir densizlik ve edepsizliktir. Edepsizliklerle Belediyenin bir işi olamaz. Edepsizlerle de Belediyenin bir işi olmaz.”