Geçtiğimiz yıllarda HSYK üyeliğine adaylığı ile gündeme gelen Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, bu kez de adından bahsettiren bir platformun kuruculuğu ile kendinden söz ettiriyor.

Öte yandan, Geredeli Yılmaz HSYK'ya aday olduğunu duyururken; "Adalet herkes için geçerlidir. Bugün, yarın demiyoruz. Şimdi, burada adalet diyoruz. Her kurum asli görevini yapmakla yükümlüdür” dedi.

HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, HSYK'nın görevi operasyonel bir yargı inşa etmek ve bunları koruma altına almak değildir” dedi. HSYK'nın yüksek yargıç ve unvanlı atamaları başta olmak üzere bazı uygulamalarından rahatsızlık duyan hakim ve savcılar tek çatı altında toplandı. Geçtiğimiz yıllarda HSYK üyeliğine adaylığı ile gündeme gelen Geredeli hemşehrimiz Mehmet Yılmaz, bu kez de adından bahsettiren bir platformun kuruculuğu ile kendinden söz ettiriyor.

HSYK'nın yüksek yargıç ve unvanlı atamaları başta olmak üzere bazı uygulamalarından rahatsızlık duyan hakim ve savcılar tek çatı altında toplandı. ‘Yargıda Birlik Platformu' adıyla kurularak ilk toplantısını geçtiğimiz aylarda Konya'da yapan platform bu kez de aday tanıtım toplantısında buluştu.

12 Ekim Pazar günü yapılması planlanan HSYK seçimlerinde, yargıda birliği ve bütünlüğü sağlamak için oluşturulan ‘Yargıda Birlik Platformu' tarafından önerilen adayların içerisinde Geredeli hemşehrimiz HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz da yer alıyor. Yargıda Birlik Platformu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) aday tanıtım toplantısını yaptı. Aralarında Geredeli hemşehrimiz HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz'ın da bulunduğu tanıtım toplantısı Ankara'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Bugüne kadar gösterdiği başarılarla isminden bahsettiren HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz aday tanıtım toplantısında yaptığı, hakim ve savcıların, aklı ve vicdanı hür kişiler olması gerektiğini belirterek; Adalet herkes için geçerlidir. Bugün, yarın demiyoruz. Şimdi, burada adalet diyoruz. Her kurum asli görevini yapmakla yükümlüdür,” dedi.

Son yıllarda yargıyı içinden çıkılmaz bir hale getirenlere karşı çarenin yargı da birlik olduğunu dile getiren HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, konuşmasında; Sağlam duramayan, etkiye açık, kendisine güvenemeyen, birisini yol arkadaşı olarak düşünmeyeceğimiz tartışmasızdır. Zaten bu seçiminde kaybedeni sadece ve sadece onlar olacaktır. Kendi sorunlarımızı siyasetin veya başka alanların sınırlarını çizme çabaları çözüm getirmemekte, bu yöndeki her adım daha da diplere gitmemize neden olmaktadır.

Yıllardır dosyalar dururken birkaç haftalık dosyaları sırf siyasete cevap üretmek adına olumsuz bir şekilde işleme koyma tavrının bitmesi gerekiyor. Daha birkaç evvel bakanlıkta olan isimlerin, bütün icraatları ortadayken bugün sosyal medya üzerinden adalet ve haktan söz etmek, yargı tarafsızlıktan ve yargının siyasallaşmasından bahsetmelerini takdirlerine arz ediyoruz. Son yıllarda yargıyı içinden çıkılmaz bir hale getirenlere karşı çare, yargı da birliktir. Adalet herkes için geçerlidir. Bugün, yarın demiyoruz. Şimdi, burada adalet diyoruz. Her kurum asli görevini yapmakla yükümlüdür. HSYK'nın görevi operasyonel bir yargı inşa etmek ve bunları koruma altına almak değildir. Yargıda Birlik Platformu olarak HSYK'nın bu seçimlerinde hazırız. Yargının bu güncel, en temel sorunları konusunda çözüm irademiz ve birikimimiz mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Yargıda Birlik Platformu'nun diğer adayları şu isimlerden oluştu; Zeynep Şahin (Yargıtay Tetkik Hâkimi), Bilgin Başaran (HSYK Genel Sekreteri), Mehmet Durgun (İstanbul Hâkimi), Mehmet Yılmaz (HSYK Başmüfettiş), Selahattin Menteş (Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Ömür Topaç (İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili), Metin Yandırmaz (Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı), İsa Çelik (HSYK Başmüfettişi), Ramazan Kaya (Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili), Turgay Ateş (Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı)