Prof. Dr. Adil Altunal, Taşhan'da yapılacak restorasyon çalışmalarını incelemek üzere Bolu'ya geldi.
Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Adil Altundal beraberinde Doç.Dr. Erkan Çelebi ile birlikte Taşhan'da yapılacak restorasyon çalışmaları incelemek üzere Bolu'ya geldi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da hocası ile birlikte Taşhan'da incelemelerde bulundu. Daha sonra Başkan Yılmaz Kültür Park Projesi ve Sultan Hamamı'nda devam eden çalışmaları yerinde gösterdi. Çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Prof. Dr. Adil Altunal, Başkan Yılmaz'la ile ilgili övgü dolu sözler söyledi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın çalışmalarını çok başarılı bulduğunu ifade eden Prof. Dr. Adil Altundal, Taşhan bir tarihi yapı onu korumak lazım. Yeni yapılar yapabilirsiniz ama eski yapıları yapamazsınız. Dolayısıyla eski yapıları korumak lazım. Alaaddin Yılmaz'ı o konuda tebrik ediyorum. Tarihine sahip çıkıyor. Otopark'ı gördüm. Gerçekten Bolu gibi bir yerde ihtiyaç var ve üzerine de tekrar tabiatı koruyarak park yapacağını söyledi. Gerçekten enteresan bir düşünce. Kendisi bu yüzden bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
‘Bizim yetişmemizde emeği olan hocamızın, bizimle ilgili övücü laflar etmesi bize gurur veriyor' diyen Başkan Yılmaz ise, Hocamız yine kendisi yetiştirdiği bir doçent arkadaşını da getirmiş. O da yakında profesör olacak. Her ne kadar benden genç olsa da hocam bizim yetişmemizi sağlayan, bizim bu hale gelmemizi sağlayan değerli hocalarımızdan bir tanesi. Biz de herkesin fikrini almaya çalışıyoruz. Bu vesile ile de hocamla çalışmaları dolaşıyoruz. Onun fikirlerini almaya çalışıyorum. İnşallah Bolu'yu bu fikirlerle gelecekte yaşanabilir kentler içerisinde Dünya'nın en güzel kenti yapmak tek hedefimiz. Bunun tüm gayretimizle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.