5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında 15 Mayıs 2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6537 sayılı kanunu kapsamında Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğümüzce Hizmetiçi Eğitim yapıldı.
Ülke ve İlimiz tarımını şekillendirecek, özellikle tarım arazilerinin satış ve miras yolu ile bölünmesini önlemeye yönelik hazırlanan 6537 sayılı kanun ile Tarım topraklarının ekonomik olarak işlenmesini, kayıpların azalmasını ve üretimin artmasını sağlamasının yanında, köyden kente göçüde engelleyecektir.
İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli idari ve teknik personelin katıldığı eğitime, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görevli Mühendis İbrahim Müftüoğlu ve Mühendis Adnan Orhan tarafından sunumlar yapıldı.
Kanunun uygulamada birçok yenilik ve değişikliği beraberinde getirmesi nedeni ile uygulamada karşılaşılan aksaklıklar ve tereddüt edilen konular tartışılarak uygulamada birliktelik sağlanması hususunda önemli çalışmalar yapıldı.