İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim semineri Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde Değirmenözü İş Merkezi Seminer Salonunda başladı.

Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, İşletme Müdürü, İşletme Müdür Yardımcı, İşletme Şefi ve Orman Muhafaza Memurlarından oluşan yaklaşık 150 kişinin katılacağı ve üç gün sürecek seminerin açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Yusuf Şahin, ormancılık hizmetlerinin yürütülmesinde kurum içerisinde uyum ve ahengin nasıl sağlanması gerektiği ile kamuoyuna karşı olan sorumluluklar ve davranış biçimlerinde uyulması gereken kurallara değindi. Şahin, seminerin ana başlığını oluşturan ormandan elde edilen ürünlerin, standartlara uygun bir şekilde üretilmesi, taşınması, depolanması, imal ve pazarlanması konularına ait iş ve işlemlerinin yürütülmesi ve kontrol edilmesi hususlarında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Konuşmasının sonunda bu güne kadar yapılan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek eğitim seminerinin faydalı olması temennisinde bulunup katılımcılara başarılar diledi.

Katılımcılar arasından görevlendirilen teknik personelin aynı zamanda eğitici olduğu seminerin birinci günü; iş yönetimi için ana kurallar, 2015 yılı üretim politikaları, iş planlamasının nasıl yapıldığı, iş verimliliğinin nasıl olduğu, üstlere astlara ve vatandaşa karşı davranışlar, vahidi fiyatla yapılacak olan işlerde takip edilecek usuller ve olması gerekenler, dikili satışın hangi şartlarda yapıldığı ve usulleri, verim yüzde hesabı, istif işçiliği (şartnamede neler var, neler olmalı), depolarda tutulan defterler, depo ve rampa sayımları, ödeme belgereri ve işletme şefinin görevlerinin anlatıldığı konuları içerdi.

Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı başkanlığında, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Nazif Öztürk, Ağaçlandırma ve Şube Müdürü Erdoğan Asma ile Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü İbrahim Yüksel'in eğitimci olarak katıldıkları arazide başlayan seminerin 2. gününün ilk bölümü 24 nolu bölmede bakım çalışmaları, 19 nolu bölmede seçme çalışmaları ile 113 nolu bölmede ilk aralama ve bakım çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilerek aynı zamanda katılımcılar tarafından yöneltilen soruların uygulamalı olarak açıklanması şeklinde gerçekleşti.

2. Gün, dikili damganın nasıl yapıldığı, bakım damgası, seçme ve devamlı orman damgası, Orman Kanununun 40. Maddesinin uygulama şekli, iş kabulü ve makta muayene, vahidi fiyatların hesaplanması, kanuni hakların nasıl verildiği, zati yakacak ve yapacak tespitleri, felaketzede ihtiyaçları ile mesaha işçiliği ihale işlemleri konularının işlendiği ikinci bölüm eğitimleri ile tamamlandı.

Orman Muhafaza Memurları ve depo memurlarının katılımıyla gerçekleşecek eğitim seminerinin 3. günü, genç meşcere işaretleme, boylama esasları, yuvarlak odun kusurları ve ölçümü, yapraklı tomruk özellikleri ve I. sınıf II. sınıf, III. sınıf özellikleri, kâğıtlık odun özellikleri, mevcut istifler üzerinde yapılacak tatbikat ve eğitimin katılımcılar tarafından yorumlanarak değerlendirilmesi ile son bulacak.

Haber Merkezi