Mudurnu'dan geçecek olan hızlı tren için yerin 200 metre altındaki zemin etüdü çalışmaları başladı.
Jeoloji mühendisi Seyfettin Akbalık "Mudurnu Kuzören Köyü dağlık arazisinde sondaj çalışmasına başladık. Üç ekip makinaları ile 11 personel çalışmaktadır. Ulaştırma ve denizcilik haberleşme bakanlığı tarafından Ankara Bolu Sakarya ve Kocaeli illeri ve ilçeleri idari sınırları içinde yapımı planlanan Sincan Çayırhan İstanbul demiryolu için zemin etüdü için çalışıyoruz. Çalışmamız 21.mart 2013 de başladı 20 Mayıs 2013 tarihinde tüm çalışmamız tamamlayarak demiryollarına çalışma raporlarımızın örneklerini ile teslim edeceğiz. Şimdi bu Mudurnu bölgesinden geçen hızlı tren hattı için yerin 20 metre ile 200 metre altında zemin çalışması yapıyoruz yapılacak tünellerin güzergahının zemininde neler olduğunu araştırıyoruz” dedi.
saatte 350 km/saat yol alan hızlı tren söz konusu faaliyet Ankara ili Sincan, Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinden geçerek Mudurnu İlçesine ulaşan ve Sakarya ili Akyazı, Erenlar Adapazarı ve Serdivan İlçeleri sınırından geçerek Kocaeli İzmit ilçesinde sonlanan "Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu projesidir.
Projede 262+078 km uzunluk, yolcu treni, elektrikli çift hat, hat eksenleri arasındaki mesafe 4,50m,plartform genişliği 14,50m hız 350 km /saat, köprü ve viyadük sayısı 22,tünel sayısı 50,alt ve üst geçit sayısı 403 adet, istasyon 2 adet,
Bölge vatandaşları Mudurnu bölgesine istasyon kurdurma çalışmaları için girişimde bulunacaklarını belirterek, yapılan bu çalışmaların Ankara İstanbul arasında Mudurnu bölgesinde istasyon olmamasından huzursuz olduklarını dile getiriyorlar.
Hızlı trenin çalışma alanları kilometresi, 127,5 Ankara ili,46 km bolu ili,67,5 km Sakarya ili,21,078 km Kocaeli il sınırları içerisinde yapılacak.