Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda Bolu'nun da bulunduğu 5 ilde 31 farklı hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.
Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 5 ilde 31 farklı hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında evde bulunan bir çocuğun "Babama ne yapacaksınız?" diye sorması üzerine polis, "Onlarla oyun oynayacağız." diye karşılık verdi. Ayrıca, oğlu gözaltına alınan bir baba da "Bunları kullanan, hırsızlık yaptıran, bütün pislikleri yakalayın. Temizleyin elinizi ayağınızı öpeyim." diyerek tepkisini ortaya koydu.
Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kocaeli'nde farklı zamanlarda ev, iş yeri ve oto hırsızlığı yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Kocaeli, İstanbul, Samsun, Tokat ve Bolu'da hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin İstanbul ve Kocaeli'deki adreslerine operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda özel harekat polislerinden de destek alındı. Şafak vakti şüphelilerin evlerine düzenlenen operasyon sırasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Evde bulunan bir çocuğun "Babama ne yapacaksınız?" diye sorması üzerine polis, çocuğun korkmaması için "Onlarla oyun oynayacağız" karşılığını verdi. Ardından polis, çocuğu şüphelilerin bulunduğu odadan çıkararak başka yere götürdü. Polis, burada yanında getirdiği çikolataları çocuğa verdi. Ayrıca operasyon sırasında, seslere uyanan ya da kapısı yanlışlıkla çalınan vatandaşlara da polis, pişmaniye ikramında bulunarak özür diledi. Oğlu gözaltına alınan bir babanın, "Bunları kullanan, hırsızlık yaptıran, bütün pislikleri yakalayın. Temizleyin elinizi ayağınızı öpeyim. Bunlara da, bize de, malı çalınana da yazık." dediği ifade edildi.
Operasyonda çetenin lideri olduğu ileri sürülen Metin K. (31), Çetin K. (29), Adem B. (30) ile Hakan D. (27), Fuat K. (28), Tarık B. (26), Hüseyin K. (31), Murat A. (27), Sinan F. (36), Barış D. (21), Özlem B. (21), Vedat K. (28) ve Saffet U. (48) gözaltına alındı. Kocaeli, İstanbul, Samsun, Tokat ve Bolu illerinde 31 ayrı olaya karıştıkları tespit edilen şahıslarda 3 adet araç, 20 adet altın bilezik, 17 adet LCD televizyon, 21 adet cep telefonu, 13 adet fotoğraf makinesi, 28 adet saat, 2 adet altın takı seti, 14 adet çift küpe, 7 adet altın künye, 8 adet yüzük, 7 bin 500 TL para ve 4 bin TL değerinde hırsızlıktan elde edildiği öne sürülen sigara ele geçirildi. Şüphelilerin bugüne kadar 400 bin lira civarında hırsızlık yaptıkları iddia ediliyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.