Bolu İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri hindiden yaptıkları 10 çeşit yemeği görücüye çıkardı.

Türkiye'nin hindi yetiştiriciliği ve hindi eti sektörlerinde büyük bir paya sahip olan Bolca Hindi, Bolu İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından hazırlanan bir proje kapsamında, hindi etinden yapılabilen değişik yemek türleriyle ilgili sofra sunumu yaptı.

Bolu İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleşen toplantıya Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolca Hindi İşletme Müdürü Sacit Demirel, ilçe milli eğitim müdürleri ve okulun aşçılık bölümünde okuyan öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Öğrencilerin kendi elleri ile, hindi etinden hazırladıkları 10 çeşit yemeği davetlilerin beğenisine sunduğu toplantıda konuşan Okul Müdürü İbrahim Kunuk, hazırlanan hindi yemeklerinin tamamının öğrencilerin gayretleri ile sofraya getirildiğini ifade etti.

Yemek isimlerini bile öğrencilerin belirlediğini kaydeden Kunuk, Bu menün isimlerinin hepsini öğrencilerimiz koydu. Benim en çok dikkatimi çeken isimlerden bir tanesi hindi bayram böreğidir. Hem sektörümüzün adını anımsatsın hem de Türkiye de bayramlar da börek olarak sunulması için bizim tavsiye ettiğimiz böreklerden biridir. İnşallah yemeklerimiz hoşunuza gitmiştir. Ben öğrencilerim ve öğretmenlerim adına yapmış oldukları ürün desteklerinizden dolayı Bolca Hindi'ye teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ise, okul sanayi iş birliğinin en önemli örneklerinden birini yaşadıklarını ifade ederek, bu uygulamanın belki de Türkiye de eşi ve benzerinin olmadığını dile getirdi.

Bolca Hindinin dünyaca meşhur bir firma olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, Ürettiği hindileri de Dünyaca meşhur Otelcilik Aşçılık Okulu'nun meşhur aşçıları pişirdi. Bu okul sanayi işbirliğinin giderek devam etmesini arzu ediyoruz. Ayrıca Bolca Hindi'ye buradan teşekkür etmek istiyorum” ifadesini kullandı. Bolca Hindi İşletme Müdürü Sacit Demirel de Bolca Hindinin 20 yıldan beri gıda sektöründe hindi yetiştiriciliği konusunda faaliyet gösterdiğini belirterek, Bolu'da olmamız hasebiyle de bu okulun faaliyetlerini ve buralarda eğitim gören öğrencilerin gelecekte görev alacakları yerler de özellikle kendi bölgelerine ait ürünlerin ön plan çıkması konusunda bir rol üstleneceklerini düşünüyorum” dedi.

Halkın nezdinde farklı yaklaşımları olan ama çok farklı ürün olan hindinin daha iyi tanıtılması, anlaşılması için bu tarz bir uygulama yaptıklarını dile getiren Demirel, Bu nedenle de şirketimiz bu tür faaliyetleri her zaman için desteklemek de ve bundan sonra bu desteklerimizi esirgemeden devam ettireceğiz. Özellikle de sektör itibariyle toplu tüketime, turisttik yerlere veya daha üst seviyelerdeki restoranlar da hizmet edecek bu gençlerin ciddi alternatif olan hindi etiyle ilgili hazırlayacakları, yapacakları ürünleri şimdiden okulda geliştirerek ilerde sunmaları ve bunda da katkıda bulunmayı biz arzuluyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin emekleri ile hazırladığı, hindi çorbası, hindi bayram böreği, hindi salatası, hindi köftesi, hindi dolması, hindi sarma ve şölen hindi yemekleri davetliler tarafından tadıldı. Haber Merkezi