Bolca Hindi Genel Müdürü Kamil Erbayram toplum olarak her geçen gün hindi etine olan ilgimizin arttığını tüketim oranlarından anlıyoruz" dedi.
Bolca Hindi Genel Müdürü Kamil Erbayram Hindi tüketiminin hızla arttığını ifade etti. Erbayram sektör hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere değindi "Bolca Hindi web sayfamızda yapmış olduğumuz ankete özellikle ev hanımlarımızın yoğun ilgi gösterdi bu ilgileride halen devam ediyor olması memnuniyet verici bir gelişmedir" dedi.
Erbayram yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Ev hanımlarına göre genel olarak hindi eti ve ürünlerinin tüketimini etkileyen nedenlerin başında sırasıyla; sağlıklı, lezzetli, ekonomik oluşu ve pişirilmesinde pratik oluşu gelmektedir. Hindi etinde tüketimi en çok tercih edilen ürünler ise; parça et, ileri işlenmiş ürünler, bütün hindi ve marinasyonlu hindi eti ürünleridir.
İnfovet dergisinde yayınlanan bir haberde de, yapılan kanatlı pazarı araştırmaları neticelerine göre Amerika'da özellikle genç popülasyon tarafından tercih edilen hindi etinin tüketim miktarının istikrarlı bir şekilde büyüme gösterdiğini kanıtladığı söylenmektedir. Ayrıca, Amerikan halkının % 84'ü hindi eti tükettiği ve özellikle sağlıklı oluşundan dolayı tüketimin giderek artma eğiliminde olduğu belirtilmektedir.
Ülkemizde kişi başına hindi eti tüketimi son bir yılda 0,5 Kg' dan 0,6 Kg 'a yükselme göstermiştir. Bolca Hindi olarak Türkiye'nin 1/3'lük hindi eti ihtiyacını karşılamakla kalmayıp reklam ve tanıtım alanlarında faaliyet göstererek halkımızı hindi eti hakkında bilinçlendirip Amerika ve Avrupa'daki kişi başı tüketim oranları olan 6-8 Kg miktarlarına ulaşmayı hedeflemekteyiz."