Bolca Hindi Halkla İlişkiler Müdürü Murat Kalafat, hindi etinin kilogramının 12 ile 14 lira arasında olacağını belirterek, "5 kilogramlık bir hindi 60-70 liraya marketlerden alınabilecektir" dedi.

Kalafat, kent merkezindeki otelde düzenlediği basın toplantısında, yılbaşında artan hindi eti talebini karşılamak için yoğun çalıştıklarını söyledi. Yılbaşında 120 bin hindi satışı planladıklarına dikkati çeken Kalafat, "Ortalama bir hindiyi 5 kilogram kabul edersek, yaklaşık 600 tonluk satış planlamaktayız. Bunun için özel çaba gerekli. Özellikle yılın son haftasında artan talep var. Bu artan talebi karşılamak için biz de kendi tesislerimizde ekstra çalışma yaparak, 600 ton hindiyi son bir haftada marketlere sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Hindi kilogram fiyatının 12 ile 14 lira arasında olacağını tahmin ediyoruz. 5 kilogramlık bir hindi 60-70 liraya marketlerden alınabilecektir" şeklinde konuştu.

Kalafat, geçen yıl 12 bin 500 ton olan üretimlerini bu yıl 14 bin 500 tona çıkardıklarını anlatarak, yüzde 15 üretim artışına ulaştıklarını, gelecek yıl da yüzde 21 artış hedeflediklerini dile getirdi. "2014 yılında bin 500 ton ihracatımız gerçekleşti. Bu da toplam üretimin yüzde 10'una denk gelmektedir" diyen Kalafat, hindi etinin sadece yılbaşında tüketilmesi algısını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kalafat, şunları dile getirdi: "Hindi eti, 1995 yılında sektöre girişimizle sadece yılbaşında tüketilen değil, yılın 12 ayına dağılan tüketime sahip hale geldi. Bu konunun özellikle altını çizmek istiyoruz. Hindi eti, Türk mutfak kültürüne çok uygundur. Kırmızı etten yapılan yemeklerin hepsi hindi etiyle çok rahatlıkla yapılabilmektedir. Hindi eti, kırmızı ete göre yüzde 50 daha ekonomik. Yağ oranı dolayısıyla kolesterol oranı daha düşüktür. Bu özelliğinden dolayı hindi eti kalp damar dostu bilinir. Yine diğer etlere göre protein oranı ve kalitesi de daha yüksektir. Amerika'da 8 kilogram, Avrupa ülkelerinde de 4 ila 8 kilogram olan kişi başına hindi eti tüketimi, ülkemizde 600 ile 700 gram arasında. Yurt içinde kişi başına tüketimi arttırmayı hedefliyoruz." AA