Ak Parti Bolu İl Teşkilatının gerçekleştirdiği seçim çalışmalarını yerinde değerlendirmek üzere Bolu'ya gelen AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, tarihi seçim öncesi Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) görevli isimlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanın ilk kez halk tarafından seçileceği seçimlerde, teşkilatlar olarak hem halka, hem de köşk adayı Erdoğan'a karşı sorumlu olduklarını ifade eden Bilgin, Bu lider 12 yıl boyunca her türlü zorluğa, her türlü oyuna rağmen yılmadan, usanmadan milletine hizmet etti. Bu hizmetlerine artık Çankaya Köşkü'nden devam etmek için de sadece yer değiştiriyor. Veda etmiyor bizlere” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Çarşamba günü akşam saatlerinde Bolu'ya gelerek, İl Başkanlığı binasında Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'nde (SKM) görevli isimlerle bir araya geldi.

Saat 19.30'da başlayan toplantıya; İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, İl SKM Başkanı Yaşar Yüceer, İl Seçim İşleri Başkanı Hulusi Apaydın, Kadın Kolları İl Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve çalışmalarının sevk ve idaresinde görev alan isimler katıldı.

Burada İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ile İl SKM Başkanı Yaşar Yüceer'den il ve ilçe teşkilatları hakkında brifing alan Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, son 72 saate girilen tarihi seçimler için hem teşkilatlara güvendiğini söyledi, hem de bir takım uyarılarda bulundu. İl teşkilatlarınca gerçekleştirilen çalışmaları son kez gözden geçirmek üzere Bolu'ya geldiğini ifade eden Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, yaklaşık iki buçuk saat süren toplantının basına açık kısmındaki konuşmasında şunları söyledi: Adayımız, 12 yıl boyunca Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetlerin kat ve kat fazlasını yapan, Türkiye'ye çağ atlatan, sessiz devrim gerçekleştiren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan. Allah'ın izni ile üç gün sonra tam bu saatlerde seçimler tamamlanmış ve sonuçlar alınmış olacak. Seçim İşleri Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz çalışmaları son kez gözden geçirmek üzere ve bir hususu atlamamak üzere bugün sizlerle bir aradayım. Milletimizin teveccühü bize en üst noktada, 30 Mart'ta bunu bizlere bir kez daha ispatladılar. 17 Aralık'ta başlayan tüm bel altı vuruşlara rağmen, tüm algı operasyonuna rağmen, tüm şantaj ve montajlara rağmen milletimiz mesajını çok açık olarak verdi. 30 Mart'ta partimiz ülke genelinde yüzde 46 gibi bir oy oranı ile açık ara birinci oldu. O seçimin bir manası daha vardı ve Genel Başkanımıza şu mesajı verdi; '10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde seni Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyor, yeni Türkiye'nin inşası yolunda milletimizle birlikte Cumhurun başkanı olarak yürümeni istiyoruz.'

“HERKES CUMHURBAŞKANI'NIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLACAĞINA İNANMIŞ”

Kısacası milletimiz ilk meşaleyi, ilk işaret fişeğini o zaman verdi. 10 Ağustos'ta da bunu inşallah tescilleyeceğiz. Teşkilatlar olarak böylesi önemli bir seçime girerken, belki bu seçimin ilk seçim olması sebebiyle, belki de sahadaki adaylar arasındaki sıklet farkından dolayı sokakta çok fazla bir seçim heyecanı yok. Marmara Bölgesinde gezdiğim 12'nci il Bolu. Buralarda görüştüğümüz vatandaşlarımızda ‘hiç kimse Cumhurbaşkanı kim olacak' diye sormuyor. Herkes Cumhurbaşkanı'nın Recep Tayyip Erdoğan olacağına inanmış, kabullenmiş ve benimsemiş. Bugüne kadar oy vermiş seçmen coşkuyla Pazar gününü bekliyor, vermemiş seçmende bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti karşısında partilerinin yeniden mağlup olacağı anı bekliyor. Bunun verdiği bir heyecansızlık sahada çok bir seçim havası göstermiyor. Ama biz sekiz seçimi başarıyla geçirmiş teşkilatlar olarak; sandıklar açılıp, oylar sayılıp ilçe seçim kuruluna teslim edilip, ıslak imzalı seçim tutanaklarını ilçe başkanlıklarına getirinceye kadar bizlerin görevleri var.”

“SON ÜÇ GÜNDEKİ ÇALIŞMALARIMIZDAN NE ÇIKAR DİYE DÜŞÜNMEDEN, AYNI CİDDİYETLE DEVAM ETMELİYİZ

İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak seçimde herhangi bir adayın yüzde 51 alması durumunda seçimin tamamlanacağını ifade eden Sivas Milletvekili Bilgin, Herkesin de bildiği üzere seçim yüzde 50 + 1 oy ile ilk turda tamamlanıyor. İşte biz kalan iki gün boyunca sandık kurulu üyelerimizin, müşahitlerimizin ve okul sorumlularımızın ve teşkilatımızın her kademesinin yapacağı çalışmalarla partimize nasıl bir oy daha fazla alıp bu seçimi ilk turda tamamlamanın ince hesabını yapmalıyız. İşi bu kadar ciddiye almamız gerek. Bizim en büyük rakibimiz rakip partiler, adaylar değil, rehavet. SKM Başkanlarımız ile il başkanlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Gün gün çalışma raporlarımızı aldık. Son üç gündeki çalışmalarımızdan ne çıkar diye düşünmeden, aynı ciddiyetle devam etmeliyiz” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZ SADECE HİZMET ETMEK İÇİN DE SADECE YER DEĞİŞTİRİYOR”

Konuşmasının devamında teşkilatlar olarak bu seçimlerde hem halka, hem de Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sorumlu olduğunu belirten Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Bilgin, Bu bizim halkımıza karşı da, liderimize karşı da bir sorumluluğumuz. Bu lider 12 yıl boyunca her türlü zorluğa, her türlü oyuna rağmen yılmadan, usanmadan milletine hizmet etti. Bu hizmetlerine artık Çankaya Köşkü'nden devam etmek için de sadece yer değiştiriyor. Veda etmiyor bizlere. Başbakanlık makamından Cumhurbaşkanlığı makamına geçerek 10 yıl boyunca yeni Türkiye'nin inşasını oradan yapacak. Bizler teşkilatlarımızın tecrübesine, samimiyetine ve heyecanına güveniyoruz” şeklinde konuştu.