Bolu Belediye Başkanlığı ve Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile hijyen ve sanitasyon kursu açılıyor. 29 nisanda başlayıp 26 mayısta bitecek olan kurs, 10 saati pratik 22 saati teorik olmak üzere 32 saat sürecek.
İş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda ve yaşanan işsizlik sorununun sosyal etkilerinin azaltılması çerçevesinde hijyen ve sanitasyon kursu açılması konusunda, Bolu Belediye Başkanlığı ve Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
29 nisan tarihinde başlayıp 26 mayıs tarihinde bitecek kurs kapsamında kursiyerler 10 saati pratik 22 saati teorik olmak üzere 32 saat ders görecek.
Kursun bitiminde ise başarılı kursiyerlere Elginkan Vakfı tarafından düzenlenecek olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanacak Kurs Bitirme Belgesi verilecek. Eğitimlerinin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Elginkan Vakfı'nda gerçekleştirileceği kursun ulaşım hizmetleri ise Bolu Belediyesi tarafından karşılanacak. Protokol gereği Bolu Belediyesi'nin bir diğer görevi ise kursiyerleri belirleyip katılımcıların Elginkan Vakfı'na kaydını sağlamak olacak.
Bu kapsamda açılacak kursa başvurmak isteyen vatandaşlar Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurularını yapabilecek.