Hijyen Eğitimi Yönetmeliği uyarınca firmaların çalışanlarına aldırmaları gereken hijyen eğitimleri için tanınan süre 5 Temmuz 2014 tarihinde sona eriyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, birer gün halinde gerçekleştirilen eğitimlere firmalardan yoğun talep aldıklarını söyleyerek, çalışanlarına henüz söz konusu eğitimi aldırmamış olan firmalara tekrar ücretsiz eğitimlere katılım çağrısı yaptı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Milli Eğitim Müdürlüğü (İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi) üçlü işbirliğiyle başlatılan ücretsiz hijyen eğitimlerine firmalardan yoğun talep aldıklarını ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 17 Haziran'dan bu yana hemen her gün Odada 40'ar kişilik sınıflar halinde eğitim verilmekte olduğunu kaydetti.
Gıda üretim ve ticaretini yapan işyerleri, restoranlar, oteller, pansiyonlar vb. konaklama yerleri, dinlenme tesisleri, hamam, sauna, SPA, güzellik merkezi gibi işletmelerde çalışanların Yönetmelik gereği söz konusu eğitimi almaları gerektiğini, bununla ilgili firmalara tanınan sürenin ise 5 Temmuz itibariyle sona ereceğini hatırlatan Ateş, yapılacak olan denetimlerde hijyen eğitimi belgesi olmaksızın çalışan personele Yönetmelikte maddi yaptırım öngörüldüğünü ifade etti. Çalışanlarına henüz eğitimlerini aldırmamış firmalara çağrı yapan Ateş, Odanın internet sitesi üzerinden temin edilebilen başvuru formları ve ekleriyle birlikte TSO'ya başvuruda bulunup günübirlik gerçekleştirilen ücretsiz eğitimlere kayıt yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.