Bolu Dağı'nda hizmet veren Avrupa'nın en büyük otoyol alışveriş merkezi HighwayOutlet'te ziyaretçilerin unuttukları eşyalar ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı'na teslim edildi.
Milyonlarca kişinin ziyaret ettiği HighwayOutlet Alışveriş Merkezi, ziyaretçilerin unuttuğu ve sahibi çıkmayan eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaşması için Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı'na teslim etti. Kazaktan gözlüğe, bastondan şemsiyeye, ayakkabıdan telefona kadar yüzlerce kayıp eşyanın biriktiğini belirten Bolu Dağı A.Ş. Genel Müdürü Hasan Umur, eşyaların Hayır Çarşısına teslim tarihini özellikle Ramazan ayı öncesine denk getirdiklerini ifade etti.
Eşyaların bulunma tarihi itibari ile altı ay emanet depolarında muhafaza edildiğini belirten Umur, Alışveriş Merkezimizde kaybolan ve tarafımızdan bulunan eşyaları altı ay kadar depolarımızda muhafaza ediyoruz. Bu süre bitiminde eşyaların sahibi çıkmamışsa kolileyip, Bolu Belediyesi Hayır Çarşısı'na tutanak ile teslim ediyoruz. Birçok iş yeri ve benzer tesiste bu tip eşyalar satılıyor ve gelir elde ediliyor ancak biz bu eşyalardan gelir elde etmek yerine ihtiyacı olan insanlara ulaşmasını tercih ediyoruz. Bu eşyalar için herhangi bir ihale yapmıyoruz ve karşılığında para almıyoruz, tamamı için bağış yöntemi tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.